Gyulakeszi

2017.06.07. 14:35

Százszorszép ovis nap

GYULAKESZI A júniust családi nappal nyitotta meg a falu Százszorszép Óvodája, ahol még a rendőrök is tiszteletüket tették. Az intézményben ez volt az első családi nap, de a nagy sikerre való tekintettel jövőre már tervezik a következőt.

Smidhoffer Eszter

Anyukák, apukák a gyerekekkel együtt izgatottan vágtak bele a közös foglalkozásba az óvoda udvarán. Játékos tánctanítás, készség- és képességfejlesztés heti rendszerességgel volt jelen az idei nevelési év során az oviban. Így bemelegítőként Vacziné Zapletal Gyöngyi, Így tedd rá foglalkozásvezető közreműködésével vidám tánc, játék kezdődött, népdal- és gyermekdal kísérettel. A kicsik ismerték a dalokat, játékokat, a szülőknek kellett jobban figyelni, nehogy eltévesszék a lépést. Ez a táncos foglalkozás már önmagában megalapozta a nap hangulatát.

Libasorban, kenyérsütő játék közben a gyulakeszi óvodások Fotó: Smidhoffer Eszter

Finom falatok, sütemények, szendvicsek és üdítők várták a megfáradt ovisokat. Délután pedig a tapolcai rendőrök is megérkeztek. A rendőrautóba minden óvodás garázdálkodhatott, a kihangosítót persze egyből megtalálták, szép hangosan követelték is a fagyijukat. A rendőrök biciklis akadálypályát építettek az udvaron, amit az ügyesebbek kipróbáltak. A kicsik kacagva vették az akadályokat, nem okozott gondot nekik az épített pálya. A gyerekeket egy körre elvitték a faluban a biztos urak. Hazafelé már ugyan fáradtan, de élménnyel telve ballagtak a lurkók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!