Gyulakeszi

2017.06.26. 18:05

Kirándult a gyulakeszi százszorszép óvoda

GYULAKESZI - A Százszorszép óvoda - ahogy az előző években is - kirándulást szervezett a szülők segítségével. Idén falun belül maradtak, és ellátogattak a helyi lovardába. Délelőtt lovas kocsi jött az ovihoz a gyerekekért, akik élvezettel kocsikáztak a faluban.

Smidhoffer Eszter

Az ovisokat, szüleiket és az óvó néniket kaláccsal, frissítő limonádéval várták a házigazdák. Majd egy kis habzsolás után szinte minden ovis lóra pattant a lovászfiúk segítségével, és egy nagy kört mentek a lovakkal. Közben sokan simogatták is az állatot, voltak köztük gyakorlott lovasok is, de akadt, aki először szállt nyeregbe.

Ezután a lovardától távolabb lévő, fából készült várat energiától duzzadva vették be a gyerekek. Itt a nagy terepen - távol az úttól - nyugodtan kiugrálhatták, szaladgálhatták magukat.

Gergely Levente indulásra készen
Fotó: Smidhoffer Eszter

Ugrándozás, várjáték után minden ovis korgó gyomorral sietett vissza a már kész ebédhez. Ám az ebédet egy kis munka, sajtkészítés előzte meg. A szülőkkel együtt ügyesen passzírozták a savós, túrószerű anyagot, melyet már előző nap előkészítettek, így a gyerekeknek már csak zöldfűszerrel kellett összekeverniük, majd a savót kipasszírozni a majdani sajtból.

Később színes lufikat fújtak, majd a léggömb mellé buborékfújót kaptak ajándékba a kicsik. Emellett volt még zsákban futás, kötélhúzás, bújócskázás, fogócska is. Délután még desszert is került az asztalra, ami jólesett a lurkóknak a nagy játék után.

Fáradtan, de élményekben gazdagon mentek hazafelé a gyerekek. Egyedül azt bánták, hogy vissza már nem lovas kocsi vitte őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!