Gyulafirátót

2016.08.29. 13:02

Ötletes játékelemek

Szülői munkaközösség kezdeményezésére , az iskola vezetőségének támogatásával elkészült néhány udvari játékelem a Gyulaffy Iskola udvarán.

Jákói Bernadett

Az autógumikból újrahasznosított ülőkék , játékasztal, két csiga máris népszerűséget váltott ki a tanévnyitóra készülő rátóti iskolások körében. A lelkes kezdeményező Juhász Attila szülő, aki egyben a helyi Kék Madár Színjátszó csoport vezetője is, az iskolai Szülői Munkaközösség támogatásával saját gyermekkori élményeinek felhasználásával gondolta ki az újrahasznosítással készült udvari bútorelemeket. - A mi korosztályunk még úgy nőtt fel az óvodákban, iskolákban, hogy ezek voltak a legkedvesebb udvari játékszereink, így számos meghatározó emlék fűződik gyermekkorunkhoz.

A gyulafirátóti Iskola 3. osztályosai máris birtokba vették a nyár folyamán készített szabadtéri játékelemeket (Fotó: Jákói Bernadett)

Ezek az emlékek vezettek ahhoz, hogy a ma felnövekvő korosztály is megismerhesse a klasszikus, egyszerű és praktikus játékokat. A mozgatható elemeket több formációban is fel lehet használni. Mivel a táborozások során elég közkedveltté vált a klasszikus malomjáték, úgy gondoltuk, hogy a mai gyerekeket is megtanítjuk ezekre a logikát is fejlesztő közösségi társasjátékokra, s ennek jegyében építettük bele a táblát a bútorelembe.

Kertai Kira és Réka elsőként ismerkedtek a játékelemekkel (Fotó: Jákói Bernadett)

A korongokat kupakok helyettesítik, így az újra hasznosítás szintén megjelenik ebben a projekttervünkben. A szülői munkaközösség által kezdeményezett és megvalósított, most elkészült játékok mellett tervben van még egyszemélyes hinta, emellett virágtartókat, vagy egyéb, kreatív udvari díszítőelemeket is kívánunk létrehozni a jövőben az Örökös Ökoiskola címmel rendelkező intézmény udvarán a különböző nagyságú, már eredeti célt nem szolgáló használt  autógumikból. - mondta el lapunknak Juhász Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!