Gyulafirátót

2017.06.16. 19:30

Kétnapos mulatság

VESZPRÉM -GYULAFIRÁTÓT Történelmi viseleteket bemutató kiállítással és koncertekkel kezdődött a 26. Rátóti Napok pénteken.

Marton Attila

Ovádi Péter veszprémi önkormányzati képviselő megnyitójában arról beszélt, a gyulafirátótiak tisztelik a település múltját és hagyományait, a rendezvény pedig erősíti a helyi közösséget. A kétnapos program a Méretes Szabó Kft. történelmi viseleteiből nyílt kiállítással kezdődött. Kauker Katalin településrészi önkormányzati képviselő megnyitójában kiemelte, a készítők a ruhákba belevarrták a nemzet iránti tiszteletüket és szeretetüket. A kiállításon a honfoglalás-, a török- és kuruckort megidéző viseletek mellett az 1848-49-es szabadságharc több honvédezredi egyenruhája, férfi és női bocskaik, valamint a koronaőrség díszegyenruhája is látható. A megnyitón közreműködött Kádárné Hegedűs Veronika előadóművész. A pénteki programok sora kora estétől folytatódott a sportpályán, ahol a Delta együttes, majd Kis Grófo adott koncertet. A nyitónapot utcabál zárta a Búgócsiga zenekarral.

Kauker Katalin településrészi önkormányzati képviselő a megnyitón Fotó: Nagy Lajos

Szombaton délelőtt főző- és futóversenyt rendeznek, 15 órától gyerekprogramok várják az apróságokat. A színpadon fellépők adnak műsort, bemutatkozik több helyi művészeti csoport, valamint átadják a Hadnagy László-díjat. A nap sztárvendége, Szűcs Judith énekesnő 20 órától ad koncertet, 22 órától tűzijátékot tartanak, majd hajnalig zenei programokkal folytatódik a mulatság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!