Gyulafirátót

2016.12.20. 06:14

A Kék Madár köztünk szárnyal

A Kék Madarat nem kell távoli országokban keresni, a Kék Madár mindig velünk van, ha szeretjük egymást és örülünk az élet legkisebb ajándékának is.

Jákói Bernadett

. De mindig elrepül, ha bántjuk egymást, ha irigykedve figyeljük a mások örömét. Mert a Kék Madár maga boldogság és kalitkája az emberi szív. Az ember csak akkor lehet igazán boldog, ha mindenki boldog körülötte. –ezekkel a gondolatokkal mutatta be a Gyulaffy Iskola Kék Madár színjátszó köre az idei karácsonyváró időszakban a Meaterlinck: Kék Madár című karácsonyi tündérjátékát a helyi általános iskolában. A sikeres bemutató után advent utolsó hétvégéjén, Öskün is előadták a boldogság madarának történetét, ahol páratlan fogadtatásban volt részük.

A Kék Madár történetének örökérvényű üzenetét tolmácsolták előadásukban a gyulafirátóti iskolások az ösküi művelődési házban

(fotó: Juhász Attila)

Az előadás célja, hogy ha csak egy kisidőre is gyermekszereplők által közvetített üzenet formájában az emberek rátaláljanak a boldogságra, szeretetre. - A csoport már közel hét éve játszik, a gyerekeknek ez akkor is játék, ha hatalmas munka van mögötte. Mindenki egyformán fontos a közösségünkben, a színjátszás mellett kiemelt cél egy olyan gyermekközösség létrejötte, ahol mindenki figyel a másikra és tud örülni egymás sikerének. Ezt sikerült is valóra váltani, hisz létszámunk egyre csak bővül. Évente 10-12 fellépésünk is van, ezek szervezésében, és az előadások sikeres lebonyolításában szerencsére a szülők is sokat segítenek.

Hogy a boldogság hol lakik, senki sem tudja, de arra vezet az ember útja, amerre a madara száll- idézte a tündérjáték napjainkban is fontos mondanivalóját Juhász Attila az előadás rendezője, a színjátszó csoport vezetője.

Címkék#kék madár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!