Gyepükaján

2017.06.20. 14:20

Tökéletes közösségi program

GYEPÜKAJÁN A mindössze 318 lakosú Gyepükajánba érkezők egyszerre láthatják a modern világban talpon maradó kis-települést és a hagyományokhoz hű falut.

Kis lélekszáma ellenére folyamatosan próbál fennmaradni, közös programok által összetartani a rohanó közösséget. A Tök jó Gyepükaján elnevezésű megmozduláson együtt dolgoztak a falu lakói. Halloween-tökből, virágokkal és földdel készültek a majdani díszek. A faluházban összegyűlve a nagyok levágták a tökök tetejét, a kicsik nagy élvezettel vájták ki a belsejüket, a magokra vigyázva, hogy jövőre még több tök nőjön a falunak. Aztán jöhettek a virágok.

Közel 50 darab virágkompozíció és lámpás készült, majd közösen helyezték el a falu különböző helyszínein, melyek nappal pompáztak, éjszaka pedig kivilágították a falut. Az önkormányzat célja rávenni a fiatalokat az alkotásra, összefogásra. Mókával és hasznosan töltve a hazánkban is közkedvelt Halloween-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!