Gógánfa

2016.08.14. 16:45

Megújították a testvér-települési szerződést

Gógánfa - A falunapon újította meg a település és az erdélyi Szilágyzovány a testvér-települési szerződést. A két község 15 éve ápol testvér-települési kapcsolatot egymással. A szombati falunapon délelőtt az évforduló emlékére táblát is avattak a Megyefűnél, a község központjában levő szabadidőparkban.

Tisler Anna

A délutáni ünnepségen, az aláírás előtt Kis Miklós tiszeletes, Gógánfa díszpolgára Pál apostolt idézve elmondta, a két közösséget ugyan elválasztja a távolság és egy országhatár, de összetartja a hit, a remény és a szeretet, és ezek mindennél erősebbek. Az egymás iránti szeretet a legerősebb kötelék. Az tartja össze a családokat, a közösségeket. A szerető ember mindenkiben a jót keresi, azt, ami összeköt, és nem azt, ami szétválaszt. Szilágyzovány és Gógánfa lakossága sok szép élményt, szeretetet, barátságot köszönhet a testvérkapcsolatnak. Márkus László, Szilágyzovány polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a kapcsolat létrejöttét és működését, Berki Zoltán és Damjanovics József volt polgármesternek, a képviselő-testület tagjainak, a lakosságnak. Nagy Róbert, Gógánfa polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy a két település között nem csupán hivatalos kapcsolat van, a családok is öszebarátkoztak. Az aláírás után Papp Sándor István gógánfai plébános megáldotta az új kenyeret. Ekkor adták át a Virágos Gógánfáért díjakat is. A cserepes, dézsás növények kategóriát Darabos Lászlóné nyerte, az udvar kategóriában Péterné Kozma Edina lett a legjobb.

Az óvodások műsora a fiatalok államalapító Szent Istvánra való megemlékezése után következett Fotó: Tisler Anna

A helyi fiatalok műsorral emlékeztek az államalapító Szent Istvánra, majd az óvodasok műsorát láthatták az érdeklődők. A felnőtteknek a rendőrség tartott baleset-megelőzési bemutatót, a gyerekeket arcfestés, pónilovaglás, légvár szórakoztatta. Egész délután kulturális programok várták a szórakozni vágyókat.

Címkék#Gógánfa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!