Gazdaság

2017.05.28. 11:20

Nem elérhetetlenek - Egyre többen tudnak nyaralót vásárolni

Veszprém - A lakáspiac megbolydulása magával húzta a nyaralókat is, egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy hétvégi házikót vegyenek.

Piltman-Horváth Barbara

Azt már sokszor megénekeltük, hogy a lakások terén az albérletpiac szűkült, ám egyre többen tudnak lakást vásárolni, akár az ingatlan árát tekintve, akár a lakáskínálat bővülését. Hasonló helyzetről beszélhetünk a nyaralók tekintetében is.

Az egyik nagy ingatlanpiaci portál végzett elemzést, amiből kiderül, a nyaralók iránti kereslet az elmúlt években felélénkült, a válság után egyre több háztartás engedheti meg magának, hogy nyaralót vásároljon. Ezt azonban ki is használják az eladók, némely ingatlan négyzetméterára egy fővárosi lakáséval vetekszik.

Ki lehet fogni egész jó ajánlatokat is nyaralóra Fotó: Illusztráció

Az elemzés szerint Veszprém megyében 258 ezer forintot kérnek, ami 5, illetve 6 százalékos drágulást jelent, de például Balatonfüreden az 575 ezer forintot is elérheti a lakások négyzetméterára.

A balatoni térségben már 200 ezer forint/négyzetméter áron is találunk hétvégi lakot, így, ha valaki nem ragaszkodik a legfelkapottabb környékhez, akkor már egész emberi áron nyaralóhoz juthat a tó mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!