Gazdaság

2016.02.04. 13:52

Van felesleges 4,5 milliárdja? Megveheti a pápai húsgyárat

Pápa – A felszámoló közzétette nyilvános értékesítési felhívását: 4,5 milliárd forintért egyben eladó az egész pápai húsgyár.

Tremmer Tamás

A tulajdonos Pápa város kezdeményezte a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft. esetében a felszámolási eljárást a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzet miatt. A felszámolás elrendeléséről szóló jogerős döntést a tavaly október 23-ai Cégközlönyben tette közzé a Veszprém Megyei Bíróság.

A bíróság által kijelölt felszámoló mindkét társaság esetében a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft., a felszámolóbiztos Szegőné Kemerle Judit. A szakember lapunknak akkor elmondta, a stratégiailag kiemelt jelentőségű cégek felszámolásában fontos, hogy az eljárás államilag ellenőrzött módon és minél gyorsabban menjen végbe.

Ennek érdekében az E-Cégközlöny február 4-ei számában a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. már nyilvános pályázati felhívást tett közzé, melyben az szerepel, hogy a felszámolási eljárás alatt álló cégeket egyben kívánja értékesíteni. A kiírásban szerepelnek a Pápai Vagyonhasznosító Kft., valamint Pápai Hús Kft. vagyonelemei (mint például ipari ingatlan), immateriális javak, tárgyi eszközök, állatállomány, készletek, technológia. A pályázatban szereplő vagyonelemek együttes irányára 4,5 milliárd forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!