Gazdaság

2016.07.25. 17:10

Válogathatnak a fiatalok a nyári munkák közül

Veszprém - Könnyű dolga van annak a diáknak, aki idény nyáron munkát szeretne találni. A szabadságolások mellett a Balaton partján tapasztalt munkaerőhiány átgyűrűzött a diákmunkák területére is, ezért a munkalehetőségek korlátlanok.

Leitner Vera

- Eladó, árusító, felszolgáló, szakács, konyhai kisegítő, recepciós - sorolja Gyurácz Tibor, az egyik veszprémi diákmunka iroda vezetője. - Ez a slágeridőszak a Balatonnál, Veszprémben pedig főleg a szabadságolások miatt adódnak szezonális munkáink. A diákoknak két típusa van: egyikük főleg munkabér alapján válogat az ajánlatok közül, számukra a Balatonnál található megfelelő munka, itt magasabb órabéreket kínálnak. A másik csoport a kényelmi szempontokat veszi figyelembe, nekik az utazgatást nem igénylő, helyi munkák az előnyösebbek.

Általánosan elmondható, hogy a megyei iskolaszövetkezetek a 639 forintos bruttó órabért bármely munkatípust végző diák számára garantálják, s fontos, hogy ha a diákok közvetlenül kötnek is szerződést egy munkaadóval, tudják, hogy akkor is ennyi a minimum, amit meg kell kapniuk.

- Ha rajtunk keresztül vállalnak munkát, a bruttó bérből a 15 százalékos személyi jövedelemadót vonjuk csak le, így a minimum nettó órabér 544 forint. A Balaton-parton, illetve a szaktudást igénylő munkáinknál ez a bruttó órabér 700 forinttól 1000-ig terjedhet. Emellett törekszünk arra, hogy olyan partnerekkel próbáljunk szerződést kötni, akik támogatják a diákok utazási költségeit is. A Balatonnál keresik elsősorban a szakképzett munkaerőt a nyári időszakban, a szakács-, felszolgálótanulmányokat folytató diákokat ma mindenhol örömmel fogadják a parton.

Ugyanezt látja Hegyi Róbert, az egyik diákmunka iskolaszövetkezet projektmenedzsere is. - A nyelvtudással, valamilyen szakmai tudással rendelkező diákok már eleve előnnyel indulnak. A bruttó órabér az általános minimálbér, ez nálunk két ledolgozott hét után emelkedik, s csak a személyi jövedelemadót vonnak le belőle. A helyi, veszprémi szezonális munkák közül egy jégkrémgyár a leg-
jelentősebb, hiszen ilyenkor működik teljes gőzzel, itt például nagyjából 30 diákunk dolgozik a nyáron.

- Ez az idei az első év, hogy a fiatalok válogathatnak a munkák közül, pedig idén húsz-harminc százalékkal többen regisztráltak hozzánk, mint korábban, ám még így is több a munka, mint a diák - mondja Krancz Balázs, az egyik észak-dunántúli Iskolaszövetkezet területi igazgatója. - A paletta nagyon széles, elsősorban a vendéglátás területén: a hamburgerezőben, lángososnál kisegítő diáktól kezdve a két nyelvet beszélő recepciósig nagy az igény a munkaerőre. A gyümölcsszüretelő szezon lassan véget ér, de még itt is találni üres pozíciókat.

A megnövekedett munka-erőhiánynak köszönhetően idén bérnövekedés indult meg a diákmunkák körében, a vállalatok versenyben vannak a munkaerőért. Az eddigi bruttó 639 forint/óra helyett legtöbbször már 700 forinthoz közelít az átlagórabér, a szak-, illetve nyelvtudással rendelkezők esetén ez eléri az 1000 forintot is. S hogy mi szól még az iskolaszövetkezeteken keresztül végzett diákmunka mellett? Ha közvetlenül a megbízó partnerrel köt szerződést az alkalmazott diák, nem veszik figyelembe, hogy ő nappali tagozatos tanuló, s így a béréből több adót, járulékot vonnak le. Ebben az esetben a munkáltatónak is 20-30 százalékkal magasabb pluszköltséget jelent a nem diákmunkásként dolgozó fiatal foglalkoztatása. Iskolaszövetkezeten keresztül viszont a diákok béréből csupán személyi jövedelemadót vonnak, s így a nettó bérük magasabb lesz, mint akkor, ha nem diákként, hanem közvetlenül alkalmazza őket a munkáltató.

- A legfontosabb azonban - függetlenül attól, hogy szövetkezeten keresztül vagy közvetlenül alkalmazzák a diákot egy munkára -, hogy hivatalos szerződéssel a kezében kezdje meg a nyári munkát, melyben a bért is rögzítik - figyelmeztet Krancz Balázs. - A feketemunka több szempontból is veszélyes lehet. Szerencsére most már egyre kevesebben, de évről évre minden szezon végén megjelenik néhány diák, aki tanácsért fordul hozzánk: mit tegyen, ha nem hivatalosan bejelentett munkát végzett a nyáron, és nem fizették ki az utolsó havi bérét? Ilyenkor csak egy szerződésre hivatkozva tudnánk segíteni, azonban ez - a legtöbb esetben - nyilván nem áll a rendelkezésükre. Ezért fontos, hogy kizárólag szerződésben rögzített feltételek mellett vállaljon munkát mindenki, aki a nyáron zsebpénzt szeretne gyűjteni.

Címkék#diákmunka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!