Gazdaság

2009.12.22. 13:55

Vállalkozók elismerése

Tapolca - Vállalkozóként eltöltött negyven és huszonöt éves munkáért vehettek át arany-, illetve ezüstgyűrűt többen a Tapolcai Ipartestület minapi évzáró közgyűlésén.

Szijártó János

Negyven éves vállalkozói munkáért díszoklevelet és aranygyűrűt kapott Bindics Zoltán kőműves mester, míg ezüstgyűrűt és a hozzá járó díszoklevelet heten vehették át Bándi Andrástól, az ipartestület elnökétől. A huszonöt éves vállalkozói munkáért járó elismerésben Pető István sümegi esztergályos mester, Németh János szentbékkállai villanyszerelő mester, valamint Bőczi Károly köveskáli mezőgazdasági gépszerelő mester részesült, míg a tapolcaiak közül Karafiát Mihály víz- és központifűtésszerelő mester, Peszleg Gyula lakatos, esztergályos mester, Vörös Béla informatikai, számítástechnikai vállalkozó és Kranabeth Tibor villanyszerelő mester fogadhatta az elnök gratulációját.

Az évzáró közgyűlésen Tarány Tamás, az ipartestület titkára röviden értékelte az idei esztendőt, és kitért a vállalkozókat érintő körülményekre. Mint mondta, tovább csökkent a kereslet, a talpon maradás nagyon nehéz a vállalkozók számára. Jellemző a körbetartozás, az ígéretek ellenére sem javultak a működési feltételek. Sőt, a gazdasági szabályzók szigorodtak és az adminisztráció sem csökkent, a közterhek változatlanok, illetve körük szélesedett.

Ma, akik tehetik, még kivárnak, ha esetleg javulnak a feltételek, azt ki tudják használni, fogalmazott a titkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!