Gazdaság

2017.02.22. 17:29

Újabb fontos adózási határidő

A hétfő újra fontos nap.

Piltman-Horváth Barbara

A jövő hét elején újabb adóhivatali határidő közeleg a vállalkozóknak, ezúttal a személyi jövedelemadót kell bevallaniuk.

Ezen a héten hétfőn már egy fontos határidő letelt a vállalkozásoknak: áfát kellett bevallaniuk, ami az ügyfél-kapurendszer megakadása miatt finoman szólva nem ment zökkenőmentesen. Most újabb határidőt hoz az új hét, hiszen az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek február 27-ig kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat, az elszámolás pedig a 16SZJA jelű bevallás benyújtásával teljesíthető. A dátum az evás egyéni vállalkozókra és a katás adózókra is vonatkozik.

Nem kell teljesíteni ezt a kötelezettséget azoknak, akik 2016-ban megszüntették vagy az esztendő egy részében (de még december 31-én is) bejelentetten szüneteltették vállalkozásukat.Nekik május 22-ig kell bevallásukat benyújtaniuk, és mindenképp ki kell tölteniük a bevallás egyéni vállalkozói részét is. Akik az elmúlt év egészében bejelentetten szüneteltették tevékenységüket, és nem volt adóköteles jövedelmük, nem kell egyéni vállalkozóként bevallást benyújtaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!