Gazdaság

2016.11.04. 14:55

Trófeaszemle: van mivel büszkélkedniük

Ugod – A korábbinál is többen gyűltek össze a Hubertlaki hivatásos vadászok emlékhelyénél tartott ünnepségen, valamint a Veszprém megyei vadászkamarai trófeaszemlén. Az események lehetőséget adtak a kötetlen szakmai beszélgetésre.

Tremmer Tamás

Az idei esztendő bővelkedett a feladatokban, mondta Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója a Hubertlaki hivatásos vadászok emlékhelyénél tartott ünnepségen. Új a vadászati törvény, le kellett tenni a tájegységi vadgazdálkodás alapjait, ki kellett jelölni a vadászterületek határait, mindezek igen nehéz szakmai kihívásokat állítottak a vadásztársadalom elé. Schumacher István, a Verga Zrt. vezérigazgatója hozzáfűzte, a napi szakmai munka során mindenkire számítanak.

A trófeaszemlére 29 vadászatra jogosult jelentkezett, amelyek együttesen majd' száz trófeát mutattak be

Szekrényes Tamás, a Veszprém Megyei Vadász Kamara hivatásos vadász alelnöke, egyben az Országos Magyar Vadász Kamara Vadgazdálkodási Bizottságának tagja úgy fogalmazott, hogy a 187 megyei hivatásos vadász bástya, őrtorony, ők a magyar vadgazdálkodás letéteményesei.

A hivatásos vadászok emlékünnepségén Hubertlaki Kereszt 2016 kitüntetést hárman vehették át: Gyimóthy Kálmán (Döbröntei Váralja Vadásztársaság), Kovács Sándor (Bakonyerdő Zrt.) és Novák Péter (Verga Zrt.). Nimród Érem kitüntetést kapott Peer László (Bakonyerdő Zrt. devecseri erdészeti igazgató).

A díjazottak: Peer László, Kovács Sándor, Novák Péter, Gyimóthy Kálmán
Fotó: Tremmer Tamás

A meghitt ünnepséget követően a Bakonyerdő Zrt. huszárokelőpusztai vadászházánál került sor a második Veszprém megyei vadászkamarai trófeaszemlére, amire 29 vadászatra jogosult jelentkezett, amelyek együttesen majd száz trófeát (gím, dám, őz, muflon és vaddisznó) mutattak be. A jelenlévők megtekinthették az idei megyei rekordot is. A 13 kilogramm agancssúlyú gímszarvas a Somló-tája Vadásztársaságnál került puskavégre.

Pap Gyula kamarai elnök köszöntőjében hangsúlyozta, Veszprém megye vadásztársadalmának van mire büszkének lennie. A szakmai munka színvonala a kiállított trófeákon keresztül látható. Az idei szarvasbőgés során 19 aranyérmes trófea volt a megyében, az egy évvel korábbi 12-vel szemben. 20 darab trófea volt 10 kilónál nagyobb súlyú. Ezek a számok magukért beszélnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!