Gazdaság

2015.06.30. 12:59

Több mázsa hal fogyott az idei Balatoni Hal-és Borünnepen

Több mint hat mázsa hal fogyott a Balatoni Hal-és Borünnepen. A hosszú hétvége forgalmára a borosok sem panaszkodtak, egyikük azt mondta: augusztus 20-át túlszárnyaló bevételük volt.

Prevics Éva

Bár valamivel kevesebb ember volt, mint tavaly, a vendégek többet fogyasztottak - mondta el tapasztalatait a Naplónak az egyik halárus. A harcsa, keszeg és süllő volt a legnépszerűbb, de kínáltak rántott pontyot és roston pisztrángot is. A három napos Balatoni Hal -és Borünnep alatt a hirtelen jött záporok miatt néhányszor ugyan kiürült a placc, de a bevétel miatt még így sem panaszkodnak az árusok. Kocsis István szakács azt mondta: csak náluk 5-6 mázsa hal fogyott a hétvégén.

A klasszikus halételek mellett egészen extravagáns különlegességeket is lehetett kapni a parton. Az egyik halasbódé bio minősítésű pontyot és busát kínált. Itt busagombócot és busaburgert is lehetett kóstolni. Náluk az utóbbi volt a legnépszerűbb - mondta Járosi Tamás.

Az általunk megkérdezett borosok sem panaszkodtak. Egyikük szerint a szombat volt a csúcs a forgalom szempontjából, feltehetően a partra csalogató jó programok és a kellemes idő miatt. Réthi Ádám szerint augusztus 20-át túlszárnyaló forgalom volt a hétvégi halas-boros rendezvényen. Hozzátette: a nagy melegben a könnyedebb gyöngyözőbor volt a legnépszerűbb, ami mellé a klasszikus zsíros kenyér ízlett a legjobban a vendégeknek.

Egy másik boros pavilon munkatársának tapasztalatai szerint a legtöbb vendég fröccsözött és káposztás pogácsát majszolt az itala mellé.Raffai Sára elmondta: jócskán fogyott a cabernet, a cserszegi fűszeres és a szürkebarát is.

A finom balatoni halak és borok mellett csütörtök estétől vasárnapig színes programok is várták a Tagore sétányra a vendégeket a Balatoni Hal-és Borünnepen. A rendezvény keretein beül nemcsak Balatonfüreden, hanem a környező településeken is várták programok a turistákat. Így Tihanyban, Csopakon és Paloznakon koncert, halászléfőző verseny, borkostoló és kézműves fogalakozás is volt. A Balatoni Hal-és Borünnep fővédnöke Áder János köztársasági elnök volt, aki feleségével érkezett Balatonfüredre.

 

Jó alkalmunk volt a halevésre

Roston sült, rántott vagy burgerbe álmodott - mindenféle hal jól fogyott az idei Balatoni Hal-és Borünnepen. A két balatonfüredi halas stand alig bírta szusszal, hogy jóllakassa az éhes vendégeket. Több mázsa halat adtak el a hétvégén. Nem egyszer hosszú sorok alakultak ki előttük, de megérte várni, mert igazi ínyencségeket is kóstolhattak a halételek rajongói. A hal mellé jól fogytak a könnyed nyári borok is. Bár a vendégek közül sokan inkább csak fröccsöztek a melegben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!