Gazdaság

2017.02.26. 15:07

Tizenhárman mentek tovább

Idén jubileumi, tizedik alkalommal tartják meg a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV), valamint a Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV).

Napló információ

Megyénkből 13 diák jutott tovább a második forduló előválogatóiba, ahol már gyakorlatorientált feladatok keretében is számot kell adniuk a résztvevőknek.A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben tizedik alkalommal rendezi meg az SZKTV, valamint az OSZTV versenyt.

Az országos szakmai vetélkedőket 41 szakképesítésben hirdették meg, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára.

Országosan közel 5300-an jelentkeztek a megmérettetésre, Veszprém megyéből 25 szakmában 205 tanuló vesz részt a versenyen. Ezek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák - beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is - társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése A jó szakma felér egy diplomával szlogen jegyében.

Az első forduló elődöntőit (ami írásbeli feladatokat jelentett) a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében január első felében tartották. Innen 13 megyei diák jutott tovább a második forduló előválogatóiba, ahol már gyakorlatorientált feladatokon is megmérettetnek a résztvevők.

A továbbjutók:

Veszpré-mi Szakképzési Centrum (VSZC) Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma: Kiss Péter (elektronikai technikus), Hornisch Mátyás Dávid (faipari technikus), Györei Pál (kőműves és hidegburkoló), Török Ádám Máté (villanyszerelő); Veszprémi SZC SÉF Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola: Imre Marcell (szakács); Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége: Kovács Patrik (mechatronikai technikus); Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége: Kovács Martin (hegesztő); Széchenyi István Baptista Középiskola: Barcza András, Szente Kristóf, Tátosi András, Zsámbéki Zoltán (víz-, csatorna- és közmű- rendszer-szerelők), Barcza Sándor (épület- és szerkezetlakatos); VSZC Öveges József Szakképző Iskolája és Kollégiuma: Gaier Martin (központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő).

Az országos döntők legjobbjainak látványos versenyét a szórakoztató műsorokkal is színesített, Szakma Sztár Fesztiválon minden érdeklődő ingyenes részvétel mellett tekintheti meg április 24-26. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén. A versennyel kapcsolatos további hasznos információk a www.szakmasztar.hu oldalon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!