Gazdaság

2015.09.30. 17:52

Tiszta, virágos települések

Alsóörs - Huszonöt évvel a rendszerváltás után Veszprém megye falvai, városai lényeges fejlődést mutatnak, amit több ütemben értek el.

Őrsi Ágnes

Áldozó Tamás pápai polgármester, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottságának elnöke szólt erről a Tiszta és virágos Veszprém megyéért című verseny díjátadóján.

A megyei önkormányzati hivatal munkatársai és a megyei képviselők a nyáron két hónapig járták a Tiszta és virágos Veszprém megyéért versenybe benevezett településeket, hogy idén immár 14. alkalommal hirdethessenek győzteseket. A díjátadó ünnepséget szerdán az Alsóörsön a kultúrházban tartották.

A megyei önkormányzat területrendezési bizottsága tagjaiból álló zsűri 62 település közterületeit hasonlította össze. Ezúttal is a tisztaságra, a virágosításra, a növényápolásra voltak kíváncsiak, megnézték, hogy rendben vannak-e a vízelvezető árkok, sikerült-e vigyázni a köztéri bútorokra, mennyire jellemző a településre a rendezett összkép?

Áldozó Tamás pápai polgármester, a bizottság elnöke értékelésében elmondta, a zsűri úgy határozott, hogy finomítanak az értékelés szempontjain; a jelentkező településeket az önmagukhoz képest elért eredmények alapján kell minősíteni, mert azonos lélekszám mellett is igen eltérőek lehetnek az anyagi feltételek.

A 3000-nél magasabb lélekszámú települések kategóriájában Balatonfüred végzett az első helyen
Fotó: Arnold György

Polgárdy Imre, a megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke öt kategóriában adott át a díjakat, a különdíjat a megyeszékhelynek. A 300 fő alatti kategóriában Bakonyság és Ganna lett az első, őket követte Kékkút és Szentbékkálla. A 301 és 500 lélekszámú települések között is két falu került a dobogó legmagasabb fokára: Balatonudvari és Paloznak, második Lovas és Káptalantóti lett, a harmadik pedig Aszófő. Nyárád kapta a legtöbb szavazatot az 501- 1000 fő közötti kategóriában, ugyanott második lett Tüskevár, harmadik pedig Nagygyimót. Alsóörs, Csopak, Balatonederics lett a sorrend az 1001 -3000 lélekszámú települések között, a 3001 lakosnál többet számláló városok közül pedig Balatonfüred végzett az élen, Pápa és Balatonalmádi állhatott még fel a képzeletbeli második és harmadik lépcsőfokra.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!