Gazdaság

2017.06.22. 13:26

Keresik a leendő tanuszoda helyét Tapolcán

TAPOLCA Három lehetséges helye is van a nemzeti sportinfrastruktúra fejlesztés keretében felépülő tanuszodának.

Tóth B. Zsuzsa

A szóba jöhető helyszíneket mutatta be Lévai József alpolgármester a Nemzeti Sportközpontok szakértőjének kedden. Mint az alpolgármester lapunknak elmondta, az állami beruházás keretében megvalósuló uszoda a városvezetés véleménye szerint legjobb helyen a strandhoz kapcsolódóan, részben a korábbi úszómedence helyén lenne. Ott azonban kicsi a hely még akkor is, ha a szomszédos cég ingatlancserével rendelkezésre bocsátaná szabad területét. Viszont kétségtelen, hogy pont ennek a cégnek a hulladékhője remekül hasznosítható lenne az uszoda fűtéséhez, illetve a strand és az uszoda funkciójukban erősítenék egymást. Sőt, adott a természetes vízfolyás és a közműhálózat szintén a strandon. Emiatt itt lenne a leggazdaságosabb az üzemeltetés költsége, amely nagy valószínűséggel egy idő után a város feladata lesz. A szakértő viszont a Barackvirág utca melletti önkormányzati területet preferálta inkább, annak megfelelő mérete és egyéb adottságai miatt. Azok közé tartozik a Kazinczy iskola közelsége, a közművek jelenléte, továbbá a tény, hogy a város ebbe az irányba fejlődik. A harmadik lehetséges helyszín, az egykori honvédségi sportpálya területe számára kevésbé tűnt alkalmasnak.

A tapolcai strandot jól kiegészítené a tanuszoda. A strand kis úszómedencéje egy meleg nyári napon mindenre alkalmas, csak úszásra nem Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az uszoda nagy valószínűséggel 62 méter hosszú és 23 méter széles épület lesz, amelyhez 4600 négyzetméter alapterületű építési telek szükséges. Az épületben két medence lesz, a 25 méter hosszú, öt pályás hideg vizes úszómedence mellett pedig készül egy kisebb melegvizes, oktató medence is. Az alpolgármester szerint néhány héten belül eldől, hogy hova épülhet a tanuszoda. Az alapkövet letehetik a jövő év tavaszáig és a kivitelezés elkészülhet 2020-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!