Gazdaság

2017.06.06. 15:05

Stabil a működésük - Tavalyról pénzmaradvánnyal is számolhatnak

PÁPA Továbbra is stabil és zökkenőmentes a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás (PÖFT) működése többek között ez derült ki társulás legutóbbi tanácsülésén.

Polgár Tibor

A tanácskozás egyik fő napirendi pontját a 2016. évi költségvetésről szóló beszámoló megtárgyalása jelentette. Varga Péter, a PÖFT elnöke kiemelte, az elvárásoknak megfelelően zárták a tavalyi büdzsét. A bevételek közel 100 százaléka teljesült, míg a kiadásoknál 98 százalékos teljesítés tapasztalható. 2016-ról pénzmaradvánnyal is számolhat a társulás, aminek működése továbbra is stabil és zökkenőmentes.

A járás falvainak érintett vezetői közül többen ezúttal is a pápai városháza nagytermében ültek össze, hogy megtárgyalják a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás aktuális ügyeit Fotó: Polgár Tibor

Mint ismert, a társulás az előző ülésén óránként 340 forintról óránként négyszáz forintra emelte az intézményi térítési díjat. Az ismertebb nevén a házi segítségnyújtás térítési díja július elsejétől növekedik az említett mértékben, a községek képviselő-testületeinek pedig volt rá egy hónapjuk, hogy véleményezzék az emelést. Egyúttal dönthettek arról, hogy a saját településükön lévő ellátottak térítési díjából mennyit kíván átvállalni az adott önkormányzat - tájékoztatott Varga Péter. Megtudtuk tőle: 7 önkormányzat határozott hozzájárulásról, ők óránként 100-tól 230 forintig terjedőt összeget vállalnak át.

A házi segítségnyújtás szolgáltatása a mindennapos ügyek intézésére és egészségügyi feladatok ellátására egyaránt kiterjed. A térítési díj emelését elsősorban az évek óta folyamatosan csökkenő normatívák okozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!