Gazdaság

2017.03.27. 20:25

Segítség a pályamódosításhoz, egy újabb mesterség elsajátításához

Pápa - Ami ma az Országos Képzési Jegyzékben szerepel szakmalehetőségként, az nálunk szinte mind megtalálható - hangsúlyozza Sági István, a Napló szerdai veszprémi állásbörzéjén is bemutatkozó Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója.

Polgár Tibor

Ennek nyomán a pápai székhelyű képzési intézmény azt a rendkívül gazdag kínálatot kívánja majd megmutatni a megyei rendezvényen, amivel a felnőttoktatás, felnőttképzés piacán jelen vannak.

(Fotók: Polgár Tibor)

- A veszprémi állásbörzére kifejezetten az ingyenesen megszerezhető második szakma lehetőségeivel készülünk, mindazon képzésekkel, melyeket öt tagintézményünkben kínálunk. Kollégáink a helyszínen kérdőívekkel járnak majd utána az érdeklődők között, hogy kinek milyen igénye van a szakképzés terén. A beérkező adatlapokat feldolgozzuk, majd mindenkit személyesen megkeresünk a számára kínált, lakóhelyéhez közeli képzéseinkkel, amelyek tulajdonképpen az álláspiac teljes spektrumát lefedik. Képzési kínálatunkban szerepel a gépi forgácsolótól, a hegesztőtől kezdve a kereskedőn, az eladón, a szociális gondozón, a pincéren, a szakácson keresztül egészen a logisztikai ügyintézőkig gyakorlatilag minden, amire igény mutatkozik. Ami ma az Országos Képzési Jegyzékben benne van szakmalehetőségként, az nálunk szinte mind megtalálható - mutatott rá Sági István.

Mint mondta, előfordulhat, hogy egy munkavállaló pályát szeretne módosítani, de ehhez átképzésre van szüksége, amiben éppen a Pápai Szakképzési Centrum tud segítséget nyújtani számára.

Sági István, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója

- A célunk az állásbörzén, hogy ránk találjon az a célközönség, melynek tagjai már kijöttek az iskolapadból, ám régi szakmájukat szeretnék lecserélni vagy kiegészíteni. Ehhez Pápán, Várpalotán, Zircen, valamint Zánka, illetve Sümeg és Tapolca térségében egyaránt tudunk számukra képzéseket kínálni - fűzte hozzá a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója.

Nézze meg, kik hirdetnek a II. Napló Állásbörzén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!