Gazdaság

2017.06.30. 16:46

Növekvő támogatás a Veszprém megyei gazdáknak

VESZPRÉM - Tizennégymilliárd forint agrártámogatást fizettek ki idén a Veszprém megyei gazdáknak, jelentette be Takács Szabolcs kormánymegbízott.Takács Szabolcs hangsúlyozta, miközben országosan tavaly 372 milliárd forint támogatáshoz jutottak a gazdák, idén ez az összeg 411 milliárd fölé emelkedik.

Marton Attila

A Veszprém megyei gazdák 14 milliárd forint támogatáshoz jutnak idén. A kormánymegbízott kiemelte, a tavaly megítélt támogatások közül szinte valamennyit kifizették a gazdáknak június 30-áig. A jövő évi támogatásokra május 15-éig lehetett benyújtani kérelmet: országosan közel ötmillió hektárra jelentettek be támogatási igényt, míg a megyében 160 ezer hektárra 4601 kérelem érkezett a kormányhivatalhoz.

A kormánymegbízott felidézte, januártól a Veszprém Megyei Kormányhivatal Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya juttatja el a gazdákhoz az európai uniós földalapú támogatásokat.Takács Szabolcs arról is beszélt, júliustól a családtámogatási ügyeket - például terhességi és gyermekágyi segély, anyasági támogatás - a kormányablakok mellett a pápai és tapolcai járási hivatalban is elintézhetik az érintettek.

Szintén júliustól lép életbe az a változás, hogy a megváltozott munkaképességű állampolgárokat érintő rehabilitációs felülvizsgálati ügyekben másodfokon Budapest helyett Székesfehérváron járnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!