Gazdaság

2017.05.09. 05:32

Nem vagyunk egyedül álláskeresés alatt! (x)

Az álláskeresés manapság egyáltalán nem egyszerű. Előfordulhat az is, hogy hónapokba telhet, mire megtaláljuk az ideális állást, és munkába állhatunk.

Mindez persze azért történik, mert nem csak mi veszünk részt egy állásinterjún, hanem rajtunk kívül még elég sokan lehetnek azok, akik megpályázták ugyanazt a pozíciót, és a vállalatoknak időbe telik kiválasztani az ideális jelöltet, majd tájékoztatni is erről. Gyakran úgy érezhetjük, hogy egyedül maradunk álláskeresés alatt.

A családtagjaink, barátaink, és közeli ismerőseink nem mindig érhetnek rá, hogy segítsenek nekünk. A külső segítség pedig bármikor jól jöhet számunkra, különösen ebben az időszakban. A területileg illetékes Munkaügyi Hivatalok azért jöttek létre, hogy segítsenek bennünket az elhelyezkedésben. Érdemes beregisztrálni a Központba, mint aktív álláskereső, hiszen így nyilvántartása vesznek bennünket, ami által hamarabb elhelyezkedhetünk a munkaerőpiacon.

A regisztrációhoz nem kell mást tennünk, mint magunkkal vinni személyes dokumentumainkat, és iskolai végzettségünket, ami alapján az ott dolgozó ügyintézők elvégzik a regisztrációt. Amennyiben kérdésünk van az együttműködési szerződéssel kapcsolatban, bátran kérdezzünk az ügyintézőktől, mert készségesen válaszolni fognak minden feltett kérdésünkre.

A regisztráció során megadhatunk munkaköröket, szakmákat is, amelyekben el szeretnénk helyezkedni a jövőben. A nyilvántartásba vétel után létrejön az együttműködési szerződés, amelyben az egyik kitételként vállaljuk, hogy a Hivatalon kívül, saját magunk is keresünk munkát. A másik kitétel pedig az, ha találunk állást, akkor a munkakezdéstől számított 15 napon belül jelezni kell ezt a Központ számára, mert ha elmulasztjuk, akkor viselnünk kell a következményeket.

A Munkaügyi Hivatalok szoktak szervezni csoportos foglalkozásokat, és beszélgetéseket is, amelyeken részt lehet venni. A karrier tanácsadás az egyik legnépszerűbb programok, amelyre igény mutatkozik. Modern világunkban rengeteg szakma közül lehet választani, és vannak olyan állást keresők, akik elbizonytalanodnak, hogy miben is szeretnének pontosan elhelyezkedni. A másik programjukba tartozik az a foglalkozás, ahol el lehet sajátítani a helyes önéletrajz-valamint motivációs levélírást.

Ezekkel a dokumentumokkal lehet belépni a munkaerőpiacra, és egyáltalán nem mindegy hogyan írjuk meg őket. A Munkaügyi Központ mindent megtesz annak érdekében, hogy rövid időn belül el tudjunk helyezkedni, azonban mi is tehetünk azért, hogy munkát találjunk. Az állások Kecskemét oldalon bárki megtalálhatja álmai állását. Fizikai, és szellemi munkák egyaránt fellelhetőek a weboldalon.

A vállalatok szoktak keresni sofőr pozícióba alkalmazottat. A munka betöltéséhez elegendő a középiskolai végzettség. A cégeknek rendkívül fontos a vezetői tapasztalat, munkakörtől függően a B vagy a C kategóriás vezetői engedély megléte, és a megfelelő idegen nyelvtudás is. A legismertebb nyelvek közé tartozik az angol, a német, a spanyol, és a francia. Kamionsofőrökre nagy igény mutatkozik a munkaerőpiacon, mivel a multinacionális vállalatok egyik fő célja a nemzetközi terjeszkedés.

A termékeket pedig valahogy ki kell szállítani külföldre.

A cégek az alábbiakat kínálhatják fel a leendő alkalmazott számára. Amennyiben valaki multinacionális vállalatnál szeretne elhelyezkedni, számíthat a fix bérezésen kívül akár extra juttatásokra is. Mindezekbe beletartozik a cafeteria, valamint az ingyenes vagy kedvezményes sportolási lehetőség is. Más álláslehetőségek is várják Önt a honlap közösségi portáljain is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!