Gazdaság

2016.07.15. 19:24

Nagy lehet az eltérés a benzinkutak árai között

Megyei körkép - Kilenc forinttal csökkent a benzin és öt forinttal a gázolaj ára a héten. A Veszprém megyei kutaknál akár 22 forint eltérés is lehet az árak között.

Marton Attila

A megyeszékhelyen az országos átlagárnak megfelelő 330 és 331 forintért tankolhatunk benzint. A gázolaj a legtöbb helyen 335-338 forint között mozog. A veszpréminél alacsonyabbak az árak Ajkán, ahol már 316 forintot elég leszurkolni a benzin literjéért az egyik kútnál, míg gázolajat ugyanott már 326 forintos áron is kaphatunk.

Pápán kilenc forint árkülönbséggel is találkozhatnak az autósok a kutaknál, bár a legtöbb helyen az átlagár körül mozognak az árak, vagyis a benzin literje 331, míg a gázolajé 335 forint. Zircen néhány forinttal olcsóbbak, Várpalotán pedig pár forinttal drágábbak ennél a benzin- és gázolajárak.

Balatonfűzfőn és Balatonalmádiban is 334 forintért tankolhatunk egy liter benzint, míg a gázolaj ennél négy forinttal drágább. Olcsóbban megúszhatják az autósok ugyanezt a műveletet Balatonfüreden, ahol 329 forint a benzin, és 338 a dízel. Az egyik legmagasabb árral Balatonakarattyán találkozhatnak az autósok, 340 a benzin, és 345 a gázolaj literje. A legkisebb eltérést, két forintot a benzin és a gázolaj ára között Sümegen találtuk. Tapolcán a benzin az átlagárnak megfelelő, a gázolaj viszont annál valamivel olcsóbb, míg Herenden ennek az ellenkezője igaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!