Gazdaság

2017.03.14. 06:58

A fejlesztéseket gátolja a munkaerőhiány

Veszprém, Nemesvámos - A termeléshez kötődő területeken és tapasztalt mérnökökből mutatkozik munkaerőhiány a cégeknél. A vállalatok különböző juttatásokkal és programokkal is próbálják ösztönözni a munkavállalókat arra, hogy náluk helyezkedjenek el a hiánypozíciókban.

Molnár Sándor

A BALLUFF Elektronika Kft.– nél a meghirdetett állásokra változó a jelentkezési arány, nem mindig könnyű beölteni a hiányzó pozíciókat. Úgy tapasztalják, hogy a költözési hajlandóság nem erős,  távoli megyékből nehezen jönnek el a munkavállalók. A családdal még nem rendelkező fiatalok mozdulnak el könnyebben az eredeti lakhelyükről. A tavalyi évben nehezen találtak műszerészeket, operátorokat. Jelenleg forrasztási tapasztalattal és jó kézügyességgel rendelkező operátorokat  keresnek, illetve középfokú végzettséggel gépkezelőket.  A cégnél a magasabb végzettségűek közül fejlesztőmérnökökre, gyártástechnológusra lenne szükség villamosmérnöki végzettséggel. A vállalatnál a béren kívüli juttatások közül fontos a jelenléti prémium, a magas összegű cafetéria. Ezen kívül még melegétkezési hozzájárulást kapnak a dolgozók és működik egy teljesítmény alapú bonusz rendszer is – tájékoztatta lapunkat Kissné Schrancz Veronika személyügyi munkatárs.

Az MTD Hungária Kft. számára a jól képzett, elkötelezett munkavállaló mindig nagy érték. Ez még inkább igaz a jelenlegi munkaerő piaci helyzetben, amikor bővülni szeretnénk, de nem könnyű  megfelelő felkészültségű munkaerőt találni. Vállalatunk az alábbi munkakörökre keres munkatársakat: betanított munkás összeszerelő üzembe és előgyártó területekre, targoncavezető, raktáros, szerszámkészítő, gépi forgácsoló szakmunkás, gépészmérnök, hegesztő mérnök, lean mérnök, diszponens. A termelési szezonban a gyártó terület munkaerő szükségletét helyi jelentkezőkkel már nem tudjuk megoldani, szükség van arra, hogy más régiókból érkező dolgozókat is foglalkoztassunk – mondta el Köllő Ibolya HR vezető.

Schmid Attila szerelő pozíciót állít az automata hegesztőgépen

Szólt arról is, hogy az alapbéren és a műszakpótlékon felül munkavállalóik számára rugalmas rendszer keretében választható juttatásokat is nyújtanak, például béren kívüli készpénz kifizetés, Széchenyi Pihenő Kártya, lakáshitel törlesztés támogatása. Ezen kívül átvállalják a munkába járás költségeit, több vonalon céges buszjáratot üzemeltetnek. A termelő területeken dolgozók teljesítményét bónusszal ismerik el. Vállalati rendezvényeket, közösségi programokat  is szerveznek a dolgozóiknak és támogatják a szabadidős sport tevékenységüket. Lehetőséget nyújtanak a szakmai fejlődésre, ezért képzéseket szerveznek a nemesvámosi cégnél.

A Vesz-Mont 2000 Kft.-nél az elmúlt másfél-két évben folyamatosan szembesülnek a munkaerőhiány problémájával, ami mind a fizikai-, mind a mérnöki oldalon jelentkezik.

– Azt tapasztaljuk, hogy ez a fajta munkaerőhiány elkezdte felfelé tolni a béreket. Ez hosszútávon a versenyképességet befolyásolja és nem jó értelemben. A megnövekedett igényeket megpróbáljuk lefedni, de azt is látjuk, hogy nem elég megyehatáron belül keresni a munkaerőt – mondta el Zentai Tibor ügyvezető.

Fodor Erik projekt manager együttműködő robotot programoz

Beszélt arról is, hogy öt-hat éve csak a megyében hirdették a betöltendő állásokat, de az utóbbi két évben már országosan, illetve az országhatáron túl is keresnek – főleg mérnök munkaerőt. Határon belülről gépi forgácsoló, CNC forgácsoló, műszerész, szerszámkészítő szakmunkásokra lenne szükség. A cég létszámának több mint 50 százaléka mérnöki tevékenységet folytat és ezen a téren is érzékelik a hiányosságot. Az év elején együttműködési megállapodást kötöttek a Pannon Egyetemmel, hogy gondoskodjanak az utánpótlásról, viszont a friss diplomások még a tudásuk elején járnak, és két-három évre van szükség ahhoz, hogy igazán hatékony munkát végezzenek. A vállalkozás jelenlegi megrendelés állománya mellett nem számíthatnak csak pályakezdőkre. Tapasztalt szakemberek terén viszont nem jó a helyzet, az országos hirdetésekre is minimális a jelentkezés, de ez nem okoz fennakadást a napi munkavégzésben. Viszont jelenleg sokkal több munka van a piacon, mint amennyit a szakember hiány miatt fel tudnak vállalni.

– Hamar felismertük, hogy csak béremeléssel nem tudunk kecsegtető lehetőséget biztosítani a munkavállalóknak. A bérek mellett megpróbálunk olyan munkakörnyezet javító intézkedéseket hozni, amitől a dolgozó jobban érzi magát. Ilyen lesz az a háromszintes irodaépület, amelynek a héten kezdődik az építése és a mérnökeink munkakörülményein javít sokat. Emellett negyedévente csapatépítő tréningeket szervezünk, és létrehoztunk egy törzsgárda rendszert, amely az 5-10-15 éve itt dolgozó szakembereknek jelent munkabéren felüli juttatást – tette még hozzá az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!