Gazdaság

2015.08.18. 12:56

Milliós viharkárok

A hétvégi viharok országszerte károkat okoztak. A kárbecslés folyamatos, de bizonyosan több tízmillió forintról van szó.

Tremmer Tamás

A hétfői viharos időjárás miatt országszerte mintegy 2200 bejelentés érkezett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz. A hirtelen lezúduló sok eső megyénkben is okozott komoly fennakadásokat. Fél nap alatt majd negyven káresethez riasztották a tűzoltókat. Az elöntött pincékből és garázsokból még hétfőn éjszaka is szivattyúzták a vizet.

A vihar elvonultával megkezdődött a károk bejelentése. Már mindegyik biztosítótársasághoz érkeztek jelzések, az esetek feldolgozása folyamatos. Az elmúlt napokban Veszprém megyéből 27 kárbejelentést kapott az Aegon Magyarország Biztosító Zrt. A becsült kár már eléri az ötmillió forintot. A leggyakrabban előforduló esetek a pince illetve a szuterén helyiségek elöntése, a különféle beázások, valamint a tetőszerkezeti károk, tájékoztatott Drevenka Edit, PR igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!