Gazdaság

2016.05.17. 18:17

Mennyi pénzt kapnak? - Kezdődik a Quaestor és Hungária károsultak kifizetése

Megkezdi május 18-tól a Kárrendezési Alap a Quaestor és Hungária kötvényesek kifizetését – osztotta meg velünk értesülését Czvizler Csabáné, a Quaestor károsultak megyei szervezetének elnöke.

Kovács Erika

Mint mondta, az érintettek a legközelebbi takarékszövetkezetnél vehetik át az összeget, amiről levélben értesítik a károsultakat. Czvizlerné hozzátette, információja alapján az alap közel nyolcezer károsultnak több mint 12 milliárd forintot átutalt a kifizetőhelyekhez, és további kifizetéseket is folyósít. A kárrendezés összege eléri a 38 milliárd forintot. A pénzt azok kapják meg, akiknél a kárrendezés összegét tartalmazó levél átvétele óta eltelt a visszavonásra rendelkezésre álló 30 napos határidő.

Czvizler Csabáné kiemelte továbbá, országosan mintegy 12 ezer károsult semmit nem kap most. Ők 2008 óta ügyfelei voltak a Quaestornak, és az idevonatkozó törvény szerinti számítás alapján nem jár nekik kártalanítás, mert a számukra már korábban kifizetett hozamaikat felszámolták, emiatt úgynevezett nullás elszámolást kaptak, és így egyetlen fillérre sem számíthatnak.   A megyei elnök utalt rá, van olyan veszprémi károsult, aki 12 millió forintból kettő millió forintot kap most. Egy idős ember pedig 500 ezer forint után 10 ezer forintot. Az elnök úgy tudja, hogy a károsultak nem nyugszanak bele a számukra megalázó helyzetbe.

Megírtuk, Veszprémben hétezer károsult van, több alkalommal is tüntettek a belvárosban, ahol az emberek elmondták, életük megtakarítása úszott el. Anyagi javaik elvesztésébe többen belehaltak, értük gyertyát gyújtottak a demonstrálók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!