Gazdaság

2015.11.20. 21:26

Megyénk büszkeségei - Prima Díj a legkiválóbbaknak

Veszprém - Az idei négy Prima Díjat hárman vehették át: Bőszéné Szatmári-Nagy Anikó, Debreczeny Zoltán és a Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar, a népszerű együttes ugyanis - a Napló olvasóinak szavazataival - a közönségdíjat is megkapta.

Tremmer Tamás

A kiválóság nem egyszeri cselekedet, hanem megszokás, idézte Arisztotelészt Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém megyei elnöke, amikor köszöntötte a Prima-gála résztvevőit a megyeházán. Hangsúlyozta, a díjazottak a teljesítményükkel példát mutatnak, nevelnek és ösztönöznek. A díj a közösség elismerése és megbecsülése.

Idén tizenegyedik alkalommal adták át a Veszprém Megyei Prima Díjat, amely a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságoknak erkölcsi és anyagi elismerése. Ezúttal Bőszéné Szatmári-Nagy Anikó (magyar oktatás és köznevelés), Debreczeny Zoltán (magyar képzőművészet) és a Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar (magyar zeneművészet) kapták meg. Bőszéné Szatmári-Nagy Anikó alapítója volt a veszprémi Alapítványi Általános Iskola és Gyermekek Háza intézménynek, a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskolának. 2008-ban megírta A tudományosság és kultúra bölcsője – Veszprém város története a kezdetektől napjainkig című könyvet. Debreczeny Zoltán 1987-től fest, autodidaktaként. Sajátos hangulatú, derűs, tartalmakra, anekdotákra koncentráló festői világa nehezen sorolható az irányzatok bármelyikébe. A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből áll, karnagya Demel Eszter. Érett zenei előadásmódjukkal és hangzásvilágukkal rendszeresen kivívják a közönség elismerését.

Szerkesztőségünk közreműködésével 2011 óta lehet szavazni a közönségdíjasra. Idén először fordult elő, hogy a kuratórium választása egybeesett a megyei napilap olvasóinak szavazataival, így a veszprémi együttes két elismerést vihetett haza. A Gárdonyi kamarazenekar karnagyának, Demel Eszternek Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője és Gazsi Attila adta át a megyei Prima Díjat és közönségdíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!