Gazdaság

2016.09.14. 17:21

Megyei állásbörze a nagy cégekkel

Veszprém - Megyénk minden meghatározó munkaadója ott lesz szeptember 22-én, csütörtökön a Veszprém Arénában megrendezendő állásbörzén.

Napló-információ

- Több ezer álláshellyel érkezik a több mint harminc kiállító - sorolta Ódor Péter szervező. Délelőtt tíz órakor kezdődik és fél hatkor zár a börze. Az alkalmi diákmunkától a mérnöki állásig minden megtalálható a kínálatban. Fizikai munkásra több nagy veszprémi cégnél is szükség van, így a legtöbb munkaadó akár azonnali felvételt is kínál.

A szakképzett álláskeresők, a szakképzettséggel nem rendelkezők, a megváltozott munkaképességűek, valamint a diplomások is megtalálhatják számításaikat.

- Közelebb hozni egymáshoz a munkaadókat és az álláskeresőket, megoldást kínálni a munkaerőhiányra, ez is a célja az új kezdeményezésnek - emelte ki Ódor Péter. Hangsúlyozta azt is, hogy a Veszprém Megyei Kormányhivatal szakmai partnerként vesz részt a programon, amelynek standjánál állás- és képzési lehetőségekről kaphat tájékoz-tatást mindenki. Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. sok programot és lehetőséget kínál, köztük a hivatásos gépjárművezető programban keresik a leendő sofőröket. Biztosítják az ingyenes képzést.

Speciális helyzetű Veszprém megye, több szektorban is munkaerőhiány van. Ezért fontos, hogy a legnagyobb cégek, vállalatok, munkaadók bemutatják, mit kínálnak foglalkoztatóként.

Nemcsak munkát találhatnak az érdeklődők, hanem hivatást is. Például a rendőri és katonai pályával is megismerkedhetnek, akiket vonz az egyenruhás élet.- Érdemes készülni, mert a börzén akár álláshoz is lehet jutni - ezt tanácsolja a szervező. Aki nem hoz magával elég önéletrajzot, annak kiegészítő szolgáltatásként ingyenes fénymásolási és nyomtatási lehetőséget kínálnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!