Gazdaság

2016.02.09. 12:29

Megtervezték a vadászati határokat

Megyei körkép – A minap közzétették a tervezett tájegységi vadászati határokat. Az elképzelést társadalmi vitára bocsátották.

Tremmer Tamás

Széles körű szakmai egyeztetés előzte meg a vadászati törvény tavaly év végi elfogadását. Az új jogszabály bevezeti az ökológiai és élőhelyi adottságokhoz igazodó tájegységi vadgazdálkodást. Az Országos Vadgazdálkodási Adattár által kidolgozott koncepció szerint megyénkben két tájegységet alakítanának ki, ezzel szemben az újonnan alakult Veszprém Megyei Vadgazdálkodási Tanács három vadgazdálkodási tájegységre tett javaslatot.

Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke a Naplót arról tájékoztatta, hogy a tanács javaslatait befogadták, így a megyében három vadgazdálkodási tájegységet alakítanak ki: Marcal-medence, Magas-Bakony, Balaton-felvidék.

Az Országos Magyar Vadászkamara honlapján február 5-én nyilvánosságra hozták a tervezett tájegységi határokat, amit egyben társadalmi vitára bocsátottak. A tervezett határokkal kapcsolatban február 12-ig lehet észrevételeket tenni, hívta fel a figyelmet a rendkívül szűkös határidőre Pap Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!