Gazdaság

2017.04.25. 05:44

Megkezdődött az egységes kérelmek beadása

Veszprém - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tájékoztatása szerint április 7-én megkezdődött az egységes kérelmek 2017. évi benyújtási időszaka, ennek keretében a gazdák 41 jogcímen igényelhetnek területalapú és közvetlen agrártámogatást.

Sági Ági

A NAK falugazdász-hálózata ingyen segíti a gazdálkodókat az egységes kérelmek időbeni és előírások szerinti benyújtásában, melyre 2017-ben is csak elektronikus úton, a Magyar Államkincstár erre létrehozott internetes felületén van mód.

A kérelmeket szankciómentesen május 15-ig lehet beadni. Amennyiben falugazdász segítségét veszik igénybe az ügyfelek, akkor előtte célszerű időpontot egyeztetni az esetleges sorban állás elkerülése végett. A gyorsabb ügyintézés érdekében a benyújtáshoz mindenképp szükséges az gazdálkodó elektronikus jelszava, illetve ha már van, új plasztikkártya alapú őstermelői igazolványa.

A Veszprém megyei falugazdászok a beadási időszakban az alábbi településeken előzetes egyeztetés után szombatonként is várják az ügyfeleket : Veszprém, Zirc, Pápa, Nagypirit, Devecser, Zánka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!