Gazdaság

2016.10.07. 12:42

Közel 200 gímbikát lőttek ki egy hónap alatt

Káptalanfa-Sárosfő – Jól sikerült szarvasbőgési szezont tudhat maga mögött a Bakonyerdő Zrt. Egy hónap alatt 183 gímbikáét lőttek, a legnagyobb trófea 10,54 kilós volt.

Tremmer Tamás

A házigazda Bakonyerdő Zrt. a szeptemberi szarvasbőgés lezárásaként immár 11. alkalommal szervezte meg trófeamustráját a devecseri erdészet sárosfői vadászházánál. Varga László vezérigazgató köszöntőjében hangsúlyozta, a szemle egyben utolsó tiszteletadás az elejtett vadnak. Hangsúlyozta, az új vadászati törvény végrehajtása rengeteg feladatot ró a vadgazdálkodókra. De emellett is sikerült jó szezont zárniuk.

Idén 126 trófeát mutattak be Sárosfőn. Érdeklődéből nem volt hiány Fotó: Tremmer Tamás

A trófeamustrán jelen volt Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott, aki hangsúlyozta, a kiállított trófeák azt bizonyítják, hogy a vállalat példamutató vadgazdálkodást végez. Ez figyelemfelhívás lehet a többi vadgazdálkodó számára is.

A szeptemberi szarvasbőgési szezonról Pölöskei Balázs, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője tájékoztatott. Elhangzott, az egy hónap során 183 gímbikát hoztak terítékre, amiből 126-ot mutattak be a vadászoknak, a vendégeiknek. Bírálaton 166 trófea esett át, eddig négy arany, 25 ezüst és 51 bronz minősítést szereztek. A szezon legnagyobb bikája 10,54 kilogrammos volt, amelyet a balatonfüredi erdészetük területén sikerült elejteni. Jelezte, mivel a társaság két végpontja között 100 kilométer a távolság, a trófeamustra az egész megye gímszarvas állományáról ad átfogó képet. Az agancsokon lekövethetőek az élőhelyi-, a domborzati-, a vízháztartási viszonyok.

Címkék#vadászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!