Gazdaság

2015.04.22. 10:27

Letölthető listák az állatalapú, közvetlen támogatásokhoz

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer (ENAR) fejlesztésének köszönhetően lehetővé vált a támogatási jogcímeknek megfelelően specifikált egyedek listájának letöltése.

A listák egyszerűbbé teszik az április elejétől benyújtható támogatási kérelmek feltöltését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egységes kérelemkezelő felületén.

A tejhasznú tehenek, az anyatehenek, illetve a hízottbika-tartás támogatásának feltételeit szabályozó rendeleteknek megfelelően a támogatási kérelmeket a MVH egységes kérelemkezelő felületén kell benyújtani elektronikusan. Az igénylők részére a jövőben segítséget jelenthet, hogy az ENAR hozzáféréssel rendelkezők saját tenyészeteik esetében letölthetik az adott jogcímnek megfelelően specifikált, benyújtható egyedek listáját. Az ENAR-ból letölthető excel tábla – ellenőrzést követően – közvetlenül feltölthető az MVH kérelemkezelő felületén.

A falugazdászok ENAR-hoz való hozzáférésnek beállítása folyamatosan zajlik, így az állattartók a területileg illetékes falugazdász közreműködését is kérhetik az elektronikus ügyintézésnél.

Címkék#támogatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!