MFB Pont nyílt az OTP Bank Dózsa György utcai fiókjában

Közel az ügyfelekhez – EU-s hitelek közvetítéséről gondoskodnak (x)

2017. augusztus 08., 07:16 szerző: Molnár Sándor fotós: Balogh Ákos
komment
Veszprém– A cél az, hogy Magyarország még sikeresebb legyen az európai uniós források lehívásában és elköltésében. Erre nyújt garanciát az MFB Pontok hálózata. Az OTP Bank fiókjában a volt Dimitrov Művelődési Központ épületében nyílt hétfőn MFB Pont.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A 2014-2020-as uniós ciklusban elérhető, visszatérítendő európai uniós források kihelyezésére jöttek létre az MFB Pontok, amelyek mintegy 750 milliárd forintos pénzügyi eszköz hatékony és gyors felhasználását segítik elő: közbeszerzésen nyertes hitelintézetek közreműködésével helyeznek ki forrásokat.

A Magyar Fejlesztési Bank az OTP Bankkal együttműködve, annak fiókhálózatában hozott létre MFB Pontokat. A vállalkozások egyszerű ügyintézését segítik ezzel: gyorsan és helyben juthatnak a cégek a fejlődésükhöz szükséges forrásokhoz. A közelmúltig 442 ilyen pontot hoztak létre, de összesen 642 pontból álló hálózat gondoskodik majd az EU-s, valamint a támogatással kombinált hitelek közvetítéséről – tájékoztatott Iváncsics István az OTP Bank Nyrt. Észak-dunántúli Régiójának ügyvezető igazgatóhelyettese a veszprémi MFB Pont ünnepélyes megnyitóján. A vállalkozások „sima” és kombinált hitelkonstrukciókhoz, a lakosság pedig energiahatékonysági pályázatokon elnyert forrásokhoz juthat hozzá a közvetítői bankfiókokban elhelyezett pontokon keresztül.

Iváncsics István az OTP Bank Nyrt. Észak-dunántúli Régiójának ügyvezető igazgatóhelyettese Némedi Lajos Veszprém város alpolgármestere és Markovszky György a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének társaságában az ünnepélyes megnyitón Fotó : Balogh Ákos

Az Észak- dunántúli Régióban, öt megyében 36 pontot nyitnak, ebből hetet a megyei jogú városokban.  Veszprém megyében 10 MFB Pont áll majd a vállalkozások rendelkezésére.  A veszprémi nagy OTP fiókban úgynevezett 1-es pont nyílott. A kisebb fiókokban 2-es pontok lesznek Pápán, Várpalotán, Balatonfüreden, Tapolcán és Ajkán. A legkisebb fiókokban, Balatonalmádiban, Zircen, Sümegen és Devecserben, úgynevezett 3-as pontok nyílnak, ahol csak tanácsadás zajlik majd.

Tárnok László az MFB szenior szakmai igazgatója elmondta, hogy a feladatuk az, hogy az uniós forrásokat minél hatékonyabban, gyorsabban és minél szélesebb körben juttassák el a felhasználókhoz. Szólt arról is, hogy 16 terméket alakítottak ki az öt fontos cél megvalósításához. Ezek a fő célok: az energiahatékonyság, a második a megújuló energiákkal kapcsolatos beruházások, a harmadik a kutatás-fejlesztés-innováció támogatása, a negyedik infókommunikációs technológiákkal kapcsolatos, és végül az ötödik a foglalkoztatás bővítés segítése.

Ács Lajos az OTP Bank veszprémi fiókvezetője elmondta, hogy egy hete bérlői és üzemeltetői a volt Városi Művelődési Központ a Dimitrov épületének, de még ebben az évben szeretnének visszaköltözni a belvárosi székházba, amelyet jelenleg felújítanak.

Molnár Sándor

2017. augusztus 08., 07:16 szerző: Molnár Sándor fotós: Balogh Ákos

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...