Gazdaság

2017.05.11. 05:08

Körültekintően kell állást keresni! (x)

Amikor állást keresünk és különböző hirdetések között nézelődünk, legyünk szemfülesek mindazzal kapcsolatban, amit az adott vállalat közöl a rövid állásajánlatában.

Legtöbbször már a sorok között megbújva is észrevehetjük, hogy mekkora áldozatot kell hoznunk annak érdekében, hogy az ideális állást megkapjuk. Viszont olyan információk is lapulhatnak a hirdetésekben, amiből arra következtethetünk, hogy az állásinterjú akár több fordulóból is állhat.

Amikor rábukkanunk a releváns hirdetésre, és elküldjük a jelentkezésünket, akkor érdemes még az állásinterjú előtt alaposan felkészülni otthonunkban. A legtöbb állást kereső felkészületlenül érkezik meg az interjúra, aminek persze következményei is vannak, hiszen előfordulhat, hogy nem ők kapják meg az állást. Az állásinterjúkat a HR-es alkalmazottak szokták lebonyolítani.

A legtöbb helyen utánakérdezhetnek a tapasztalatra is, amit természetesen egyből érdemes elmondani, hiszen ez a legtöbb helyen máris előnynek számít. A családi állapotunkról is kérdezhetnek valamint az iránt is érdeklődhetnek, hogy mi mindenhez értünk még. Napjainkban a legtöbb vállalat szereti az olyan munkaerőt, aki sok mindenhez ért, és ezáltal több részlegbe is be lehet osztani.

Ajánlatos a legfrissebb állás Lajosmizse ajánlatokat naponta figyelni, amikor éppen állást keresünk, mert ha nem tesszük, akkor sok olyan lehetőségről lecsúszhatunk, amely számunkra bizony ideálisnak bizonyulna. Mindig több szempontból érdemes az információkat begyűjteni és minden oldalnál aktívan kell használni a kereső funkciót. Ezzel lényegesebben lerövidíthetjük, és szűkíthetjük a keresést.

Amennyiben minél több paramétert beütünk az adott oldal keresőjébe, annál közelebb hozza számunkra a megfelelő álláslehetőséget. Azonban más segítség is a rendelkezésünkre állhat. Napjainkban a területileg illetékes Munkaügyi Hivatalok is azon vannak, hogy minél hamarabb munkát találjunk. Ma már minden városban megtalálhatók a munkaerő közvetítők is, akik teljes elhivatottsággal próbálnak az álláskeresőknek segíteni a gyors elhelyezkedésben.

A turizmus ágazat máig népszerű a jelentkezők körében. Számos apartman, panzió, és hotel keres recepciós pozícióba munkaerőt. Az állás betöltéséhez mindenképpen szükséges a középiskolai végzettség, valamint egyes helyeken már OKJ-s bizonyítványt is kérhetnek a jelentkezőtől.

A munkáltatók az alábbiakat várhatják el: ápolt megjelenés, a munkakörben eltöltött 1-2 év, idegen nyelvismeret, vendégorientáltság, kiváló kommunikációs képesség szóban, és írásban, felhasználói szintű számítógépes ismeretek, jó problémamegoldó készség. Az elvégzendő feladatok közé tartozik a vendég érkeztetése, információval történő ellátása, esetleges problémáinak kezelése, utaztatása, és az ezekkel járó adminisztrációs feladatok elvégzése.

Figyelni kell a fizettetésre is, hiszen ebben a munkakörben is felléphet hiány. Egyik nagy előnye a munkának, hogy az éjszakai munkavégzésért jár az éjszakai pótlék. A munkáltató biztosíthatja a munkaruházatot az alkalmazott számára.

Mielőtt a szerződést megkötnénk érdemes az adott vállalatnak alaposan utánanézni ahová jelentkezünk, hiszen rengeteg csalásról hallani. Minél több gyanús információ merül fel, annál kevésbé érdemes a vállalattal szerződést kötni. Mindig legyünk körültekintőek, és óvatosak, amikor egy új munkáról van szó. Amennyiben felkeltette érdeklődését a honlap, még több álláslehetőségről tájékozódhat a weboldal facebook és twitter oldalán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!