Gazdaság

2017.02.27. 15:35

Ülésezett a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás

Pápa - Főként pénzügyekről tárgyalt idei első ülésén a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás a városháza tanácstermében.

Pintér-Papp Eszter

Az ülésen módosították a 2016-os költségvetést. A módosítás értelmében 5 millió forinttal csökkent a társulás mérlegfőösszege, ez a változás bizonyos bérmozgásokból adódott - mondta el Varga Péter, a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás elnöke.

Varga Péter társulási elnök a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás idei első tanácskozásán a városházán Fotó: Pintér-Papp Eszter

A társulási tanács tagjai a 2017-es költségvetésről is döntöttek. Mint elhangzott, a minimálbér, illetve a garantált bérminimum emelése a társulás gazdálkodására is kihat. Az alkalmazottak 97 százaléka érintett a béremelésben. Varga Péter rámutatott, munkavállalói oldalról ez nagyon örvendetes, ugyanakkor a munkáltatónak meg kell teremtenie ehhez a szükséges fedezetet. Így a tagönkormányzatok befizetési kötelezettsége átlagban a három-szorosára emelkedhet. Ehhez a béremelés mellett hozzájárul a háziorvosi ügyelet normatívacsökkenése, valamint a házi segítségnyújtás elszámolásának és szakmai szabályozásának változása is.

A tanácskozáson tárgyaltak még a közbeszerzési tervről, meghatározták az adósságkorlátot, továbbá elfogadták az idei belső ellenőrzési tervet. Végül elhangzott: az egyik közszolgáltató az önkormányzatok egy részével felmondta a közszolgáltatási szerződést, ezért a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás - az önkormányzatokat képviselve - tárgyalásokat kezdeményez egy másik közszolgáltatóval a probléma megoldásáról.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!