Gazdaság

2017.03.26. 09:31

Szép borok a mustrán

Kisapáti - A nyílt borbírálaton a tavalyi fagy és jégverés miatt a korábbinál kevesebb mintát kóstolhattak ugyan a bírák, viszont bebizonyosodott, hogy a korábbi értékelésekből folyamatosan tanulnak a gazdák.

Tóth B. Zsuzsa

A hosszú évek óta hagyományos programon a kultúrházban a bírák elenyésző borhibával találkoztak, a 23 minta között csupán egy-két kénezési probléma merült fel.

A kisapáti kistermelők borait Kiss-Rába Mónika, Kiss István és Knolmajer Ferenc bírálta Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A borokat Kiss-Rába Mónika bortermelő, Knolmajer Ferenc, a Szent György-hegy hegyközség elnöke, Kiss István borosgazda bírálta. Véleményük szerint a kistermelők 18 fehér, négy vörös és egy rosé mintája az évjáratot tükrözte. Többnyire a vidékre jellemző olasz rizlingeket mérették meg a gazdák a mustrán, néhány szürkebarát, vegyes fehér, cuve és chardonnay mellett. A bírálaton a gazdák egy része mellett családtagok, érdeklődők is kóstolták a borokat, majd jó hangulatú beszélgetéssel és remek halászlével zárult az est.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!