Gazdaság

2017.08.03. 17:35

Kibővített park várja az ovisokat - Megújul az épület, mini bölcsődét is kialakítanak hét kisgyermek részére

ALSÓÖRS - Hamarosan befejeződik az óvoda felújítása és a mini bölcsőde kialakítása a településen. A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán 37 és fél millió forintot nyertek, melyet az önkormányzat is kiegészített, hiszen a beruházás költsége megközelíti a 90 millió forintot.

Szendi Péter

Örömmel újságolta lapunknak Hebling Zsolt polgármester, hogy az építkezések hamarosan befejeződnek. Szeptemberben egy kulturált, az európai normáknak megfelelő óvoda várja a gyerekeket egy új, harmadik csoporttal kibővülve.

Amit még fontos megemlíteni, hogy hét alsóörsi gyermek részére kialakítottak egy mini bölcsődét is. Szükség volt erre is, mert szerencsére egyre több gyermek születik a településen.

 

A falu első embere megemlítette, hogy az óvodánál létrejött egy új bejárat, a régi szárnyat kibővítve a sportcsarnok irányába. Teljesen felújították az öltözőket, csoportszobákat, vizesblokkokat, irodákat, különféle helyiségeket alakítottak ki.

Kuriózumnak számít a sószoba, mely minden bizonnyal jó hatással lesz majd a gyerekek egészségére is. Szeptembertől pedig gyönyörű, kibővített parkban játszhatnak majd a gyerkőcök, nem mellesleg továbbra is igénybe vehetik a tavaly át-adott műfüves focipályát.

Hebling Zsolt polgármester reméli, hogy hamarosan kiírnak egy olyan pályázatot is, amellyel korszerűsíteni tudják a konyhát is, amely a szociális étkeztetést is ellátja a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!