Gazdaság

2017.01.10. 21:35

Ki végzi a jövőben az üzemeltetést?

Veszprém - Visszakerülhetnek-e az intézményi szolgáltató szervezet és a VKSZ Zrt. által az önkormányzati intézményeknél ellátott feladatok az intézményekhez, kérdezi Gerstmár Ferenc.

Marton Attila

Az LMP önkormányzati képviselője a január végi közgyűlésen nyújt be interpellációt a témában. Gerstmár Ferenc azt kérdezi Porga Gyula polgármestertől, hogy tervezi-e az önkormányzat, hogy felülvizsgálja a jelenlegi fel-adatmegosztást, és visszakerülhetnek-e az önkormányzati intézményekhez a VeInSzol és a VKSZ által ellátott feladatok.

Gerstmár Ferenc elmondta, a veszprémi testület 2012 őszén döntött az egységes intézményirányítási modellről, amelyet 2013-tól vezettek be. Eszerint létrejött az Intézményi Szolgáltató Szervezet (ISZSZ), újabb nevén Veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet (VeInSzol), valamint bővítették a VKSZ Zrt. feladatait.

Azóta e két intézmény lát el számos adminisztratív, karbantartási és egyéb üzemeltetési feladatot az önkormányzati intézményeknél, és tavaly év végéig az iskolákban. Gerstmár Ferenc megjegyezte, a városvezetés több százmillió forint megtakarítást várt hosszabb távon a változtatástól.

Januártól az iskolák működtetését az állam vette át, ezért a képviselő arra kíváncsi, felülvizsgálja-e az önkormányzat a jelenlegi feladatmegosztást, és arra is kíváncsi, milyen a mérlege a négy éve bevezetett rendszernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!