Gazdaság

2015.05.12. 17:34

Kérdések vetésről, állatokról

A Központi Statisztikai Hivatal idén is elvégzi az egyéni gazdaságok által művelt föld- és vetésterület, valamint az állatállomány felmérését – tudtuk meg a szervezet lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Szám Dorottya

Az összeírás a magyar agrárium, ezzel együtt a gazdálkodók érdekeit szolgálja, a begyűjtött adatok a hazai és uniós szakpolitikai döntések meghozatalához szükségesek. A felmérés során a kérdezőbiztosok a gazdaságok 2015. május 31-i vetésterületéről és állatállományáról tesznek fel kérdéseket.

Megyénkben 25 települést, köztük megyeszékhelyünket érinti a felmérés. A KSH munkatársai ellenőrzés céljából egyes címeket másodszor is felkereshetnek. A szervezet kéri, hogy az érintettek a válaszadásaikkal segítsék az igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok munkáját. Az ösz-szeírt adatokat a KSH titkosan kezeli és kizárólag statisztikai célra használja. Az adatok közlésére csak összesített formában kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!