Gazdaság

2015.06.25. 17:14

Itt a gyümölcsszezon

Megkezdődött a barackszezon, a sárga és az őszibarack mellett számos bogyós gyümölcsből válogathatunk a piacon.

Marton Attila

Egy korai őszibarackfélét és sárgabarackot árul a veszprémi vásárcsarnokban Péter-Szabó József őstermelő. Elmondta, a forgalom napszaktól is függ, délelőtt általában többen vásárolnak, kedden és pénteken mindig nagyobb a forgalom. Ha kánikula van, akkor délelőtt tíz óráig igyekeznek lebonyolítani a vásárlást a vevők, mondja, majd arról beszél, a barackszezon nála a nyár végéig kitart, mert több fajtát termeszt, azt azonban sajnálja, hogy idén kevesebb lesz majd a szilvából, mint tavaly.

Péter-Szabó József többféle barackot árul a veszprémi piacon
Fotó: Penovác Károly

A piacon kapható már csemegekukorica, elkezdődött a zöldbabszezon, de vásárolhatunk hazai cukordinnyét, borsót és főzőtököt is. A standoknál az újkrumpli ára között van talán a legnagyobb szórás, az egyik helyen 200, egy másikon 280 forintért adják kilóját.

Háromféle meggy mellett piros és fekete ribizlit, áfonyát, málnát árul a veszprémi piacon Kósz Józsefné. Tapasztalata szerint a hónap elején mindig több a vásárló. A gyümölcsök mellett többféle zöldség is kapható nála, mostanság uborka és zöldbab, amelyeket szabadföldön termeszt. Áprilisban palántákat árul, nyáron zöldséget és gyümölcsöt, novemberben a koszorúval és gesztenyével fejeződik be számára a szezon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!