Gazdaság

2015.10.13. 16:03

Ingatlanok potom áron - A vidék csendje milliókat jelenthet

Szakemberek egybehangzó állítása szerint dübörög az ingatlanpiac, amit az árak egyenletes emelkedése is jól jelez. A Balaton-parton, Veszprémben akár húsz százalékkal is többet kérnek egy házért, lakásért, mint pár évvel ezelőtt. Az olcsó ingatlanok ára viszont ára viszont nem változott.

Tremmer Tamás

Aki most adja a fejét ingatlanvásárlásra, jól körül kell néznie a piacon. A tapasztalat az, hogy olcsó és jó ingatlant nehéz kifogni, a csak jó pedig egyre drágább. Viszont továbbra is vannak elérhető, mi több, potom áron házak is, igaz, nem ott, ahol a vevő szeretné. A kérdés az, hogy a vidék bája és csendje mennyire tud vonzó lenni.

A Napló munkatársa körülnézett a piacon. Meglepetéssel tapasztalta, hogy már akár ötmillió forint alatt is családi házas ingatlanhoz lehet jutni a megyében. A legalacsonyabb ár pedig a hárommilliót súrolja!

Veszprémgalsán a Somló hegy lábánál és a Sümegi vár közelében, csendes, nyugodt festői környezetben kikapcsolódásra, pihenésre illetve kirándulni vágyóknak kiválóan alkalmas családi ház 2,3 millió forintért eladó. Ennél nem sokkal kerül többe egy magyargencsi családi ház, amiért 2,5 milliót kérnek. Jásd egyik legszebb részén eladó egy "L" alakú régi ház, 2,9 millió forintért.

3,5 millió forintért hirdetnek Egyházaskeszőn egy kettőszobás, jó állapotú kisebb családi házat. A szomszéd településen, Kemenesszentpéteren a 3,5 szobás, összközműves családi házért teljes berendezéssel együtt mindössze 3,59 millióért eladó. Az ingatlan a Rábától 500 méterre, csendes nyugodt környezetben található.

Balatonederics központjában, kisebb telken jó állapotú, egyszobás ház eladó 3,5 millió forintért. Dudaron felújításra szoruló családi házat kínálnak 3,7 milliórét. A leendő vevőnek az ingatlan közvetlen szomszédságában egy 1300 négyzetméteres telket ajándékba adnak.

Kisszőlősön családi ház két szobával, nagy kerttel, pajtával, gáz- és fafűtéssel, iparárammal, nagy garázzsal négymillióért eladó. 4,2 milliórét kínálnak Balatonfőkajáron 52 négyzetméteres, téliesített, fűthető faházat. Csöglén felújitasra szoruló, de lakható,3 szobás családi ház irányára 4,5 millió forint. Döbrönte központjában családi ház 4,8 millió forintért eladó. Porván egy 130 négyzetméteres családi házért 4,95 millió forintot kérnek.

Bakonypölöskén egy földszintes, karbantartott, részleges felújításon átesett családi házat 5,8 millió forintért hirdetnek. Ugyanannyit kérnek egy 62 négyzetméteres kertes, szigetelt nemeshanyi családi házért.

És aki azt hinné, csak kisebb falukban lehet ilyen házakhoz hozzájutni, azt téved. A megye városaiban, sőt Veszprémben is van ilyen áron fogható ingatlan. Persze aki ezekből lakható épületet akar összehozni, annak lesz mit és mire költenie

Veszprém kertvárosában, Gyulafirátót központjához közel, csendes zsákutcában, telekáron, 5,3 millió forintért eladó egy 726 négyzetméter alapterületű ingatlan, melyen egy régi, elhanyagolt állapotú családi ház található. Ugyanennyit kérnek Berhidán egy 600 négyzetméteres telken álló 70 négyzetméteres kettőszobás házért.

Tapolcán, a Malom tó közelében található csendes utcában, kis telken elhelyezkedő családi házért 5,5 millió forintot kérnek. Ugyanennyiért kínálnak Várpalota kertvárosi, egy nagy telken lévő erősen felújítandó, vagy lebontandó ingatlanért. Sümeg központi részén, átmenő forgalomtól mentes, csendes utcában a vár tövében szintén ugyannyiért keresi új gazdáját.

Pápa-Tapolcafőn eladó egy felújítandó, régi építésű családi ház udvarral, melléképületekkel, garázzsal, hatmillió forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!