Gazdaság

2017.05.09. 14:53

Hitelből újítunk

VESZPRÉM - Lakásvásárlás után felújításra és bővítésre veszünk fel a legtöbben hitelt, egyre nagyobb összegben.

Piltman-Horváth Barbara

Egyre nagyobb összegű személyi kölcsönt veszünk fel - derül ki az egyik kereskedelmi bank felméréséből. Tapasztalatuk szerint leginkább lakással összefüggő célokra veszik fel az ilyen jellegű hiteleket, főként felújításra vagy átalakításra fordítják a kölcsön összegét. Az átlagos hitelösszeg tekintetében folyamatos növekedést tapasztal a bank: a két évvel ezelőtti 800 ezer forinthoz képest ma 1,3 millió forint ez az összeg.

A lakásfelújítás, mint hitelcél a lakásvásárlás után a legkeresettebb Magyarországon: a megkérdezettek 73 százaléka véli úgy, hogy felelősségteljes döntés lakás vásárlásához hitelt felvenni, és 58 százalék gondolja ugyanezt a felújítás esetében is.A lakásfelújítás olyan hitelcél, mely a család előrelépését támogatja, hiszen ennek hatására az életminőség, a körülmények javulnak.

A felújítás lehet bővítés - például egy új szoba kialakítása -, de akár olyan energetikai korszerűsítés is, amely hosszú távon a rezsi csökkenését eredményezheti. A hitelt felvevők többet fordítanak a felújításra: átlagosan 685 ezer forintot igényelnek a banktól, a saját erő pedig átlagosan 30 százalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!