Gazdaság

2017.03.31. 19:12

Hazait a polcra! - Megnyílt a tapolca Expó

Tapolca - Tíz éves szünet után újra megnyitotta kapuit több, mint harminc kiállítóval a Tapolca expó, a környékbeli termelők és kézművesek vására a Csermák József Rendezvénycsarnokban.

Tóth B. Zsuzsa

A megnyitó ünnepségen köszöntőjében Dobó Zoltán polgármester elmondta, hogy az expó segít abban, hogy akár magánszemélyként, akár közösségként másként kezdjünk dolgozni.

- Magunkba tekinthetünk, hogy jól csináljuk-e, amit csinálunk, tudjuk-e jobban tenni a dolgunkat. Azt gondolom, hogy tudjuk, csak az az elején egy kicsit több energiát, odafigyelést igényel, hiszen meg kell szoknunk, hogy odafigyeljünk, hová nyúljunk a polcra. Ez a rendezvény arról szól, hogy próbáljunk oda nyúlni, ahol a hazait találjuk, ami tizenöt, húsz kilométeres körzeten belül megterem. Fontos ez, azért, mert az a miénk, ami itt terem és azért is, hogy próbáljuk itthon tartani azt a kevés pénzt, ami itt van, hátha több lesz belőle. Reméljük, egyre több kisebb-nagyobb vállalkozás szökken szárba, amely ezzel a gondolattal, ezzel a tartalommal fog minket élelmiszerrel, kézműves termékekkel ellátni – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy egymást segítve tudjuk erősíteni a helyi gazdaságot és a helyi közösséget.

Pál Júlia Tímea, a Hegymagasi marhaságok háziasszonya vehette át a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai díját

Amennyiben emellett még egészségeset is eszünk magyaros körülmények között, akkor ezzel az egyén, a közösség, a nemzet is nyert. Az expót megnyitva a vásár fővédnöke, Orbán Judit megyei főfalugazdász hangsúlyozta, hogy a vásárban lehetőség nyílik találkozni a környékbeli termelőkkel, kézművesekkel, megismerjük városunk vállalkozóit, minőségi, hazai termékeket tudunk vásárolni. Ott lehetőséget kap egymásra találni portéka és vásárló. A színes, hangulatos vásár közösségteremtő hatású és minőségi szórakozást kínál. A megnyitón elhangzottak szerint Tapolca szorosabbra fűzi kapcsolatát a Norvég Lillehammer városával és egyetemével, erről a közeljövőben együttműködési megállapodást írnak alá.

Major Maja manóbabái között válogat Somlyó Tibor

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A város és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közötti partnerkapcsolatról szóló, gazdaságfejlesztést, szakképzést és a vállalkozások versenyképességének javítását célzó megállapodást viszont helyben írta alá a polgármester és Markovszky György a kamara elnöke. A megnyitón továbbá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai díját kapta a Hegymagasi marhaságok családi gazdaság, az önkormányzat szakmai díját a Csobánci bormanufaktúra vehette át, a Tapolca Kft. szakmai díját Varjas Judit üveg- és villaékszer készítő érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!