Gazdaság

2015.10.07. 09:09

Felmérés a lakhatásról

Országos felmérést készít a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a háztartások lakáshelyzetéről október 10. és november 30. között.

Szám Dorottya

Közel ötszáz településen húszezer, véletlenszerűen kiválasztott háztartást keres meg a hivatal, hogy vizsgálja a lakáshelyzetet, a lakások és a lakóépületek minőségét. A válaszadók személyesen vagy az interneten keresztül mondhatják el, hogy mennyire elégedettek a lakáskörülményeikkel, környezetükkel, milyen okból és hogy változtattak lakóhelyet az elmúlt években és milyen lakásváltoztatási terveik vannak a közeljövőben. A felmérés érinti a háztartások lakásfenntartási kiadásait is.

Veszprém megyében 24 településen vesznek fel adatokat, 699 háztartást keresnek fel a KSH munkatársai, akik hivatalos igazolvánnyal és megbízólevéllel rendelkeznek. Az összegyűjtött adatokat a hivatal egyedi azonosítás nélkül, bizalmasan kezeli és kizárólag statisztikai célokra használja fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!