Gazdaság

2015.10.07. 07:28

Értéket hordoz - Veszprém megyében tizenegyedik alkalommal lesz Prima-díj átadás

A Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezete Veszprém Megyei Prima-díjakat ad át a megye kiemelkedő művészei, alkotói, tudósai, neves sportolói, a közművelődésben kiemelkedő munkát végző szakemberek számára.

Tremmer Tamás

A VOSZ Veszprém Megyei Szervezetének Elnöksége és Veszprém Megyei Prima Díj Alapítványnak Kuratóriuma tizenegyedik alkalommal hirdeti meg 2015-ban a Veszprém Megyei Prima Díjat, melynek közismert célja a kultúra köztünk élő, kimagasló képviselőinek, a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságoknak erkölcsi és anyagi elismerése. A Demján Sándor és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által létrehozott, civil kezdeményezésre indult díj rövid időn belül hatalmas rangot vívott ki magának. A kezdeményezők értéket teremtettek. A Prima Primissima győzteseire tudás, szorgalom, tehetség dolgában példaképként tekinthetünk, a Veszprém megyei díjazottakra ugyancsak büszkék lehetünk, mondta Gazsi Attila, a VOSZ megyei elnöke.

Veszprém megye abban a szerencsés helyzetben van, hogy nagyon sok kiváló, díjra érdemes alkotó, kutató, művész, tudós, sportoló él közöttünk, így bő a választási lehetőség. Ez a bőség ugyanakkor igencsak felelősségteljes döntést igényel a kuratórium tagjaitól, hiszen a jók közül kell kiválasztaniuk a legjobbakat, adott betekintést a jelölés folyamatába Gazsi Attila. Mindenki nem lehet győztes. Éppen ezért úgy vélte, már magát a jelölést is komoly elismerésként kell értékelni.

A hagyományokat követve a három Veszprém megyei Prima-díjas egy-egy millió forint-, a közönségdíjas 300 ezer forint tiszteletdíjban részesül. Mivel a tiszteletdíjak előteremtése jelentős anyagi áldozatvállalás a megyei szervezet részéről, ezért várják további vállalkozók felajánlásait.

A kuratórium már kiválasztotta a 3 Prima Díjast. A vállalkozók szervezete idén szintén lapunk közreműködésével választja ki a közönségdíjast. A Naplóban a jövő héten valamennyi jelölt szakmai életútját ismertetjük, olvasóink pedig egyvalakit közönségdíjra javasolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!