Gazdaság

2015.07.24. 12:59

Egyre többen vannak - A bizalomra építik kapcsolataikat

Veszprém – A bizalmi kör olyan vállalkozóknak kínál találkozási lehetőséget, akik azonos értékrenddel és erkölcsi nézetekkel rendelkeznek. Egyre többen vannak.

Tremmer Tamás

Az üzleti folyamatok lassúak, körülményesek hazánkban; az emberek nem bíznak egymásban. Ennek ellensúlyozására alakultak bizalmi körök az országban, ahol azonos értékrenddel és erkölcsi nézetekkel rendelkező vállalkozóknak kínálnak találkozási lehetőséget. Veszprémben két éve jött létre a bizalmi kör, Sik Gergely vezetésével. Lapunknak a nyári szezonzáró kapcsán elmondta, általában kéthetente szoktak találkozni. Induláskor 10-15-en voltak, a létszám mára több mint a duplájára nőtt. Gyors gyarapodásra nem lehet számítani, hiszen hozzájuk csak ajánlás útján lehet bekerülni.

Összejöveteleiken mindig bemutatkozik egy vállalkozó, vagy érdekes ember. Így például meghallgathatták Fazekas Zsoltot (Vöröskő Kft.), Barabás Árpádot (Barabás Téglakő Kft.), Horváth Balázst (CoreCommSI), Trócsányi Gergőt (Hollywoodoo együttes), a szezonzárón Nagy László kézilabdás volt a vendégük.

A veszprémi bizalmi kör nyári szezonzáró összejövetelén Nagy László kézilabdázót, az MVM Veszprém KC és a magyar válogatott csapatkapitányát látták vendégül.  Mellette (lila ingben) Sik Gergely, a kör vezetője. Fotó Nagy Lajos

Szerinte azért érdemes a bizalmi kör tagjának lenni, mert a vállalkozók minőségi, pozitív környezetben tölthetik a reggelüket. A vállalkozók legtöbbször magányosak, nem tudják megosztani kihívásaikat mással, itt erre lehetőségük van. A megoldandó feladatokhoz is támogatást kaphatnak másoktól. A kapcsolatápolás terén szintén fontos az összejövetel.

Öt alapelv mentén működnek: Tudjuk, hogy bizalommal hatékonyabban működnek a dolgok, mint nélküle. Önmagunk megbízhatósága az első. Nyer-nyer együttműködésre törekszünk. Megtartjuk, amit ígértünk. Megadjuk a kezdeti bizalmat másoknak.

A bizalmi körben érdekes embereket ismerhetett meg Zimonyi Barbara, a Katedra Nyelviskola tulajdonos-szakmai igazgatója. Színvonalasak az összejövetelek, az előadásokból sokat lehet tanulni. Elmondta, új üzleti partnerekre tett szert, nyelvoktatási, fordítási munkákat kaptak. A közelmúltban új üzletágat indítottak (szabaduló szoba), amely a vállalkozások számára is hasznos.

Az épületgépészettel foglalkozó Rátherm Kft. ügyvezetője, Linczmayer János szeretett volna olyan embereket megismerni, akiknek fontos, ha kialakítanak valakivel egy kapcsolatot, akkor a bizalom is kialakuljon köztük. A kör ezt erősíti. Emellett nagyon sok hasznos információhoz juthatnak.

A bizalom az ügyfélkapcsolatok alapja, fogalmazta meg Csaba Tibor, az Aqua-Terra Lab. Kft. mérnök-értékesítője.  Mindent az határoz meg, hogy a megrendelőjükkel kialakul-e személyes kapcsolat. Ha megvan a bizalom, akkor legközelebb visszajön, ez kör üzenete is. Itt a bizalmat mindig más aspektusból közelítik meg. A kötetlen beszélgetések olyan munkakapcsolatokat hoztak, amivel a cégnek sikerült előbbre lépnie.

Sik Gergely arról tájékoztatott, hogy elindítottak egy egyedi tudásbázist, Mi a terved? címmel. Ennek keretében az elkövetkezendő két hónap terveit megosztják egymással. A beszélgetésekből az látszik, hogy a vállalkozók hangulata pozitív, növekedésre számítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!