Gazdaság

2017.02.23. 18:40

Nyilvános az ÁSZ-jelentés a Pannon Egyetemről

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elvégezte a Pannon Egyetem utóellenőrzését, amit most hozott nyilvánosságra.

Balla Emőke

Az ÁSZ megállapította, hogy a Pannon Egyetem a rektor által meghatározott intézkedési tervben szereplő feladatok jelentős részét végrehajtotta, de az intézmény működését meghatározó működési rendek, szabályzatok terén az ÁSZ által korábban azonosított hiányosságok egy része továbbra is fennáll.

Az Állami Számvevőszék 2014-ben és 2015-ben elvégezte mind a 28 állami és két egyházi fenntartású felsőoktatási intézmény átfogó ellenőrzését. Az ÁSZ az ellenőrzések során súlyos gazdálkodási szabálytalanságokat tárt fel, és javaslataival hozzájárult az ágazat működését szabályozó törvények megújításához, az intézmények pénzügyi- és vagyongazdálkodására vonatkozó előírások megerősítéséhez, a gazdálkodás irányításának átalakításához. Az utóellenőrzések során az ÁSZ az ellenőrzési megállapítások és javaslatok alapján összeállított intézkedési tervek végrehajtását értékeli.

Az ÁSZ 2014-ben ellenőrizte a felsőoktatási intézményeket

Az ÁSZ 2014 júliusában hozta nyilvánosságra a Pannon Egyetem 2009-2012 közötti gazdálkodásának és működésének ellenőrzéséről készült jelentését.

Az utóellenőrzés megállapította, hogy a Pannon Egyetem a rektor által meghatározott intézkedési tervben rögzített négy feladatból három feladatot határidőn belül, egy feladatot pedig részben hajtott végre. Az egyetem nem aktualizálta teljes körűen az intézményi és kari szervezeti és működési rendeket - melyek a szervezeti és működési szabályzat mellékletét képezik -, továbbá gazdálkodási szabályzatát és az egyéb szabályzatokat sem. Az intézkedési tervben rögzített feladatok végrehajtásáról a jogszabályban előírt nyilvántartást vezették, áll az ÁSZ összefoglalójában.

Az ÁSZ jelentése szerint az egyetem a rektor által meghatározott intézkedési tervben szereplő feladatok jelentős részét végrehajtotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!