Gazdaság

2017.04.19. 18:00

Beszerzési és ellátási lánc kongresszusa - A Pannon Egyetem volt az egyik szervező

Balatonfüred - A beszerzési szakma legnevesebb oktatói, kutatói, tanácsadói találkoztak Magyarországon. A kongresszus egyik szervezője a Pannon Egyetem volt.

Napló információ

A Pannon Egyetem, a Corvinus Egyetem és a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság Budapesten és Balatonfüreden rendezte a nemzetközi szervezet éves kongresszusát. A nemzetközi szervezet beszerzéssel foglalkozó elméleti és gyakorlati szakembereket tömörít, célja a szakterülettel kapcsolatos ismeretek fejlesztése és megosztása. Négy nap alatt 200 szakember ismertette meg egymással és a résztvevőkkel a legfrissebb kutatások, felmérések eredményeit.

Michael Henke, a Dortmundi Egyetem és Dirk-Jan Kamann, a Pannon Egyetem oktatója a balatonfüredi kongresszuson Fotó: Pannon Egyetem

Mára a változások drámai mértéket öltöttek, és ezt a vállalatok stratégiai döntéseiben is figyelembe kell venni. Bár sok területen kínálati piac alakult ki, a beszerzés továbbra is a vállalatok egyik legfontosabb tevékenysége. A beszerzési források sokfélesége éppúgy megnehezíti a döntést, mint amikor kevés forrás áll rendelkezésre.

Az információ bősége vagy hiánya egyaránt gondot okozhat. A fenntarthatóság, a társadalmi felelősség érvényesítése a beszerzésben is fontos kérdés, csakúgy, mint az információs technológiák alkalmazása. Ezek a kérdések adtak témát a világ legnagyobb, beszerzéssel foglalkozó szervezetének az éves konferenciáján, melynek helyszínéül Balatonfüredet választotta a szervezet közgyűlése.

A programot a Corvinus Egyetemen kezdték a kutatók, párhuzamosan három szekcióban doktori szemináriumokat tartottak. A balatonfüredi Anna Grand Hotel adott helyet a konferencia többi eseményének: két napon át hat különböző szekcióban folyamatosan tartottak előadásokat, workshopokat a fenntarthatóság, innováció, módszertan, együttműködés, finanszírozás és számos más, a beszerzési és ellátási láncot érintő kérdésről. A kutatók leendő munkáját egyéni fejlődési szemináriumok segítették.

A konferencia programja lehetőséget adott a beszerzési szakma számára, hogy közösen próbálják továbbgondolni azokat a lehetőségeket, melyek a gazdasági változások miatt kialakult helyzetben innovatív és fenntartható megoldásokat jelenthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!