Gazdaság

2015.04.29. 13:30

Az adócsökkentés költségvetése

Várpalota – Az adócsökkentés költségvetése lesz a 2016-os Magyarországon, szinte mindenki számára anyagi könnyebbséget hoz majd, mondta el sajtótájékoztatón Talabér Márta, Várpalota polgármestere.

Szabó Péter Dániel

– Ugyan még csak április van, ám biztató híreket kaptunk a jövő évi országos költségvetésről, ami a Várpalotán és környékén élőknek is újabb segítséget jelent. A 16 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadóval már több mint 600 milliárd forintot hagyott a kormány a családoknál, ám jövőre az SZJA 15 százalékra csökken, amelynek következtében 120 milliárd forinttal több marad mintegy négymillió ember zsebében – mondta el a polgármester, majd hozzátette, a kormány távlati célja, hogy az SZJA mielőbb 10 százalék alá csökkenjen.

Talabér Márta: Az adócsökkentés szinte mindenki számára anyagi könnyebbséget hoz majd
Fotó: Szabó Péter Dániel

A családok terheinek csökkentéséről is beszélt Talabér Márta. Elmondta, 2016-tól tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, 2016-tól 2019-ig fokozatosan, a jelenlegi 10 ezerről 20 ezer forintra nő a gyermekenkénti kedvezmény. – Ez egy olyan családnál, ahol két minimálbéres kereső van, havonta 7100, míg éves szinten 85 ezer forintot jelent. További biztató hír, jegyezte meg, hogy 27 százalékról 5 százalékra csökken a sertéshús ÁFÁ-ja, s csökkenhet a különböző állami közszolgáltatások díja is.

A Napló kérdésére Talabér Márta elmondta, Várpalotán sok az alacsony jövedelemmel rendelkező ember, ezért bízik abban, hogy az adócsökkentések itt helyben még nagyobb segítséget jelentenek. A kisemberek megsegítése a cél, a kormány a dolgozó emberek válláról szeretne még több terhet levenni, jegyezte meg a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!