Gazdaság

2017.03.27. 20:25

Ahol nincs korhatár: Veszprémi Szakképzési Centrum

Veszprém - Nincs korhatár az általunk kínált szakmák esetén, huszonévestől a hatvanévesig vannak jelentkezőink - mondta el Schindler Lászlóné, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Leitner Vera

A március 29-ei állásbörzén a Veszprémi Szakképzési Centrum nyolc intézményének mindenki számára nyitott lehetőségeit is bemutatják, így a jól hasznosítható, keresett szakmát elsajátítani vágyókat Veszprémben az Ipari Szakgimnázium, a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakközépiskola, a Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium, a Táncsics Mihály Szakgimnázium, valamint a SÉF Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola képzései várják, de a balatonfűzfői Öveges József Szakképző Iskola és Kollégium, a tapolcai Gönczy Pál Szakközépiskola és Szakiskola, illetve az ajkai Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium is színes képzési palettát kínál a tanulni s később eredményesen elhelyezkedni vágyóknak.

A SÉF Szakképző Iskola modern oktatási technikát alkalmaz. A tanétterem, tankonyha és tancukrászda kiváló lehetőséget biztosít a tanulók számára a korszerű ismeretek megszerzésére Fotó: Pesthy Márton

- A börze alkalmával reményeim szerint megvalósul az a hármas együttműködés, mely a munkáltatók, a munkavállalók és a mi, a képzéseket kínálók részéről jön létre - mondta el lapunknak Schindler Lászlóné, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója, s kiemelte, ez a partnerség mindhárom fél számára valódi előnyökkel jár. - Ha a célok és az érdekek összeérnek, akkor nagyon fontos piaci igényeknek tudunk megfelelni. A munkavállalók embereket szeretnének magukhoz vonzani, az emberek pedig szeretnének állást találni, mi abban segítünk, hogy felajánljuk az ehhez szükséges képzéseket a munkakeresők számára, akik így sikeresebbek lehetnek a munkaerőpiacon. Több vállalattal és a vállalkozóval jó kapcsolatot ápolunk, és tapasztaljuk, hogy óriási a munkaerőhiány, nemcsak a megyében, de országosan is. Intézményünk részéről az állásbörzén elsősorban tájékoztatni szeretnénk mindazokat, akik keresett képzések iránt érdeklődnek, és szeretnénk támogatni a munkáltató és munkavállalók közötti együttműködést, hogy kettejük kapcsolata hamar szorosabbá váljon.

Schindler Lászlóné, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója Fotó: archív

A főigazgatónő úgy véli, az állásbörze eddig is évről évre minden alkalommal hasznosnak, eredményesnek bizonyult, hiszen nem egy alkalommal fordult elő, hogy egy adott vállalkozó, vállalkozás kérésére 10-12 fős csoportot tudtak indítani az adott munkáltató által keresett szakmában. Ilyenkor különösen gyümölcsöző az együttműködés, hiszen az iskola tanulói gyorsan hasznosítható képzésben részesülnek, a vállalkozás pedig eleve gyakorlati helyet tud biztosítani a leendő munkaerő számára.

- Számunkra mindenki fontos, nincs korhatár szakmáink esetében - hangsúlyozza Schindler Lászlóné. - Vannak fiatalok, akik huszonévesen második szakmát vagy egy részképzést szeretnének elvégezni, de 50-60 évesek is jelentkeznek hozzánk, valóban nyitottak vagyunk.

Tudjon meg többet a II. Napló Állásbörzéről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!