Gazdaság

2016.10.28. 09:52

A vendéglátóiparnak ezért nagyon fontosak a fogyasztók véleményei (x)

Ha nyaralni indulunk, vagy csak egy wellness hétvégét szeretnénk eltölteni egy kellemes helyen, kikapcsolódni, pihenni, ma már – az internet korában – az első dolgok között szerepel, hogy rátalálunk a Google vagy a Facebook segítségével azokra a helyekre, amelyek mind az ár, mind az érték szempontjából megfelelnek igényeinknek, elvárásainknak.

Ugyanez érvényes akkor is, ha csupán egy új éttermet, bárt vagy pubot szeretnénk kipróbálni a környéken – nagy eséllyel akkor is az interneten megtalálható információkat hívjuk segítségül. Manapság már a fogyasztói vélemények is elérhetőek szinte mindegyik a vendéglátóipari egységről, melyek nagyban megkönnyíthetik a leendő vendégek döntését.

Az ügyfelek, vendégek véleménye igen fontos lehet számunkra, ha vállalatunkat a vendéglátás területén építettük fel – hiszen nincs jobb és olcsóbb reklám annál, ha a vendégek egymásnak ajánlják azt, amit kínálni tudunk. Ez persze történhet személyes úton is – azaz „szájról szájra terjedve" – de tény, hogy a nyilvánosan, bárki számára elérhető pozitív fogyasztói vélemények az interneten is legalább annyit nyomhatnak a latban, ráadásul jóval több potenciális ügyfélhez jutnak el.

Pontosan erre a célra jött létre számos weboldal, melyen különböző vendéglátóipari egységeket tudnak a vendégek értékelni tapasztalataik alapján, illetve maga a Google is rendelkezik ezzel a funkcióval: minél jobb a felhasználói értékelés, annál előrébb kerül az adott weboldal, szolgáltatás a találati listán. Nemzetközi viszonylatban az egyik leggyakrabban látogatott oldal a Yelp, illetve a szintén globálisan elérhető Facebookon is értékelhető egy-egy szolgáltatás a felhasználók által. Immár Magyarországon is elérhető a hazánkban egyedülálló fogyasztoivelemeny.hu is, ahol szintén megtekinthetővé válhatóak azok a cégek, akikről a neten jellemzően pozitív vélemények vannak. Érdemes rákeresni mindegyik fent felsorolt adatbázisban, hogy az adott cégről milyen vélemények találhatóak az interneten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!